Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) vormt bullish pennant, digibyte (DGB) 28 procent in de plus

Bitcoin (BTC) vormt bullish pennant, digibyte (DGB) 28 procent in de plus

Ondanks het feit dat de bitcoin (BTC) koers zich vrijwel op hetzelfde niveau bevindt als 24 uur geleden, maakte de koers wel een korte move onder de $9.000. Daar vond bitcoin support waarna de koers weer kon stijgen. Ook bij de altcoins waren geen al te grote bewegingen waar te nemen in de afgelopen 24 uur, met vooral dalingen en stijgingen van minder dan 1 procent.

Bitcoin (BTC) zakt even terug

Zo’n 24 uur geleden bevond de bitcoin koers zich bij $9.017. Na hier een aantal uur in de ochtend in de buurt te hebben gehandeld zakte BTC aan het eind van de ochtend even terug. Zodoende werd een low bereikt van $8.769. Uiteindelijk kon de koers steun vinden bij $8.800, waar ook de 50- en 100-uurs moving averages (MA) zich bevinden.

- Advertentie -

Aan het begin van de middag kon de koers vanaf deze support weer wat stijgen. Afgelopen nacht bereikte BTC vervolgens weer het prijsniveau waar het 24 uur geleden stond. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.050 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Bij het huidige prijsniveau kan mogelijk weerstand gevonden worden.

Hier bevindt zich namelijk de weerstandslijn van een mogelijke bullish pennant welke bitcoin op de korte termijn vormt. Mocht bitcoin opnieuw terugzakken binnen dit patroon dan zou bij $8.800 weer support gevonden kunnen worden. Hieronder is de 4-uurs 50-MA bij $8.678 belangrijk om in de gaten te houden.

Digibyte (DGB) 28 procent in de plus

Net als bitcoin, dat volgens CoinMarketCap 0,1 procent in de plus staat, zijn er bij de altcoins over het algemeen geen opvallende bewegingen te zien. Enkel digibyte (DGB), de nummer 28, laat een stijging van 28 procent zien. Een directe reden in de vorm van bullish fundamenteel nieuws lijkt er op dit moment niet te zijn.

Ethereum (ETH) staat 0,4 procent in de min en zakt daarmee in de afgelopen 24 uur naar een waarde van $208,60. Ripple (XRP) zakt met gelijke cijfers terug naar een waarde van $0,2192. De grootste stijger van de top 10 is op dit moment bitcoin cash (BCH). BCH staat 0,8 procent in de plus en is $248,90 waard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.362,01 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.252,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.303,26 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.308,84 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.319,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...