Rico Engelbarts
11/05/2019 09:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2019 09:43

Bitcoin (BTC) vormt parabolische formatie, mogelijke correctie volgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoib_BTC_vormt_parabolische_formatie_mogelijke_correctie_volgt

Met bitcoin (BTC) die bijna de $7.000 aan wist te tikken is de huidige stijging verrassend. Analisten zoals Alex Krüger verwachten echter een correctie naar beneden vanwege de parabolische formatie die de koers nu vormt, waar de koers op dit moment lijkt te pieken.
Alex Krüger tweette op 11 mei dat bitcoin op dit moment in het “bullmarkt territorium” is beland, maar dat de top voor deze prijsschommeling wellicht bereikt is. Hij ziet op dit moment de belangrijkste resistances op $7.000 en daarboven op $8.000.


Daarnaast schrijft hij dat het huidige handelsvolume op cryptocurrency exchange Bitmex het tweede hoogste niveau heeft bereikt sinds september 2018. Dit geeft aan dat speculatieve beleggers de markt weer betreden.
Echter vormt de bitcoin koers op dit moment een parabolische formatie. En die eindigen normaal gesproken met een flinke correctie omlaag, aangezien een parabolische formatie maar een bepaalde tijd stand kan houden. Crypto White Walker ziet overeenkomsten met de markt nu en die van 2017:


Daarnaast handelt bitcoin volgens een andere analist, PlanB, boven zijn “echte waarde”. Volgens zijn stock-to-flow model is de echte waarde van bitcoin op dit moment $6.250, waar bitcoin op dit moment ongeveer 7% boven zit.
De recente koersstijging van bitcoin komt redelijk onverwachts. Als gevolg zagen we de altcoins steeds verder wegzakken aangezien altcoin-houders hun altcoin-posities sloten om bitcoin te kopen. Naar verwachting zullen de altcoins weer bij gaan trekken zodra bitcoin of consolideert, of terugzakt. Dit laatste lijkt volgens veel analisten aannemelijk gezien de parabolische formatie op dit moment. Sommige altcoins lijken al enigszins te stijgen.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie