Timo Bult Timo Bult
13/05/2020 06:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2020 06:42

Bitcoin (BTC) vormt stijgend driehoekspatroon, stellar (XLM) stijgt flink

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vormt stijgend driehoekspatroon, stellar (XLM) stijgt flink

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds de dag van de halving is de bitcoin (BTC) prijs in een lichte opwaartse trend terechtgekomen. Echter ondervond bitcoin al een aantal keren weerstand rond de $9.000 waarmee op de uurlijkse en 4-uurs grafieken een stijgend driehoekspatroon te herkennen is.

Bitcoin (BTC) stijgt maar stuit op plafond

Koop 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!
De bitcoin koers kon ten opzichte van 24 uur geleden licht stijgen. 24 uur geleden werd bitcoin voor ongeveer $8.734 verhandeld op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is bitcoin $8.897 waard op hetzelfde handelsplatform.
De afgelopen dagen zat bitcoin dus in een lichte opwaartse trend. Daarbij bood de $9.000 echter al een aantal keren weerstand. Dit resulteert in steeds hogere lows met een plafond bij $9.000. Zodoende vormt de bitcoin koers een stijgend driehoekspatroon, wat over het algemeen een bullish patroon is.
Bitcoin bevindt zich al aardig ver in de punt van dit patroon en mogelijk wordt de komende uren al duidelijk of het tot een uitbraak komt. Mocht het zover komen dan ligt bij $9.200 de volgende weerstandszone. Daar bevindt zich ook de 200-uur moving average (MA). Steun kan eventueel gevonden worden bij $8.800, waar de 4-uurs 100-MA zich op dit moment ook bevindt.

Geen grote uitschieters binnen de top 10

Volgens CoinMarketCap staat bitcoin 2,2 procent in de plus. Terwijl de altcoins over het algemeen vlakke koersen laten zien, is bitcoin hiermee niet de grootste top 10 stijger. Binance coin (BNB) kon namelijk met 2,7 procent in waarde stijgen en is daarmee $15,8 waard.
Binnen de top 3 zijn geen grote uitschieters te vinden. Ethereum (ETH) steeg de afgelopen 24 uur met 0,9 procent naar een waarde van $190. Ripple’s (XRP) is $0,1978 waard na een stijging van tevens 0,9 procent. Voor een grote stijger dienen we opnieuw net buiten de top 10 te kijken.
Daar staat stellar (XLM), de nummer 11, namelijk 7,1 procent in de plus. XLM is nu $0,0688 waard. Al met al neemt de totale marktkapitalisatie weer met een aantal miljard toe. De gehele cryptomarkt is op dit moment $243,4 miljard waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie