Timo Bult Timo Bult
12/09/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2020 11:09

Bitcoin (BTC) vs. DeFi: Welk van de twee stijgt de komende 5 jaar het hardst?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vs. DeFi Welk van de twee stijgt de komende 5 jaar het hardst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de CEO van investeringsmaatschappij Pantera Capital, Dan Morehead, heeft de Decentralized Finance (DeFi) sector een enorm groeipotentieel. Dit potentieel is zo groot dat Morehead verwacht dat DeFi het uiteindelijk veel beter zal gaan doen dan bitcoin (BTC) in de komende jaren. Hij deed deze uitspraken tijdens een interview met Cointelegraph.
Pantera Capital is een van de bekendere spelers binnen de crypto-wereld. Het bedrijf investeert in allerlei projecten in de opkomende sector en investeert al sinds 2014 in bitcoin en altcoins.
Kortom, het bedrijf is een oude rot in de crypto-wereld en de CEO ervan doet nu een aantal interessante uitspraken over DeFi. DeFi is de sector van gedecentraliseerde financiële producten, zoals leningen, die dit jaar enorm zijn opgestegen. Miljarden worden in dergelijke projecten gestopt en sommige DeFi coins staan duizenden procenten in de plus.

Bitcoin is gelimiteerd, DeFi heeft een enorm potentieel

Volgens Morehead deden de altcoin-fondsen van het bedrijf het niet zo heel goed dit jaar. De afgelopen maanden kwam hier echter verandering in, mede als gevolg van de stijgende DeFi-koersen. Dit heeft ertoe geleid dat het fonds nu 123% in de plus staat.
Morehead stelt dat bitcoin zich heeft gevestigd als het digitale goud, en dat het groeipotentieel wellicht relatief klein is. Zo stelt hij:

“Het [de bitcoin prijs] kan misschien stijgen tot een miljoen (…) maar dat is echt de limiet van wat mogelijk is, want je krijgt dan een marktkapitalisatie die $20 biljoen is, al het geld op aarde is slechts $100 biljoen.”

Nee, volgens Morehead dienen we naar DeFi te kijken voor een enorme stijging. “Het is veel waarschijnlijker dat de volledige DeFi-ruimte de komende vijf jaar 100x groter wordt dan Bitcoin,” aldus Morehead tegen Cointelegraph.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie