Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) vs. DeFi: Welk van de twee stijgt de komende 5 jaar het hardst?

Volgens de CEO van investeringsmaatschappij Pantera Capital, Dan Morehead, heeft de Decentralized Finance (DeFi) sector een enorm groeipotentieel. Dit potentieel is zo groot dat Morehead verwacht dat DeFi het uiteindelijk veel beter zal gaan doen dan bitcoin (BTC) in de komende jaren. Hij deed deze uitspraken tijdens een interview met Cointelegraph.

Pantera Capital is een van de bekendere spelers binnen de crypto-wereld. Het bedrijf investeert in allerlei projecten in de opkomende sector en investeert al sinds 2014 in bitcoin en altcoins.

- Advertentie -

Kortom, het bedrijf is een oude rot in de crypto-wereld en de CEO ervan doet nu een aantal interessante uitspraken over DeFi. DeFi is de sector van gedecentraliseerde financiële producten, zoals leningen, die dit jaar enorm zijn opgestegen. Miljarden worden in dergelijke projecten gestopt en sommige DeFi coins staan duizenden procenten in de plus.

Bitcoin is gelimiteerd, DeFi heeft een enorm potentieel

Volgens Morehead deden de altcoin-fondsen van het bedrijf het niet zo heel goed dit jaar. De afgelopen maanden kwam hier echter verandering in, mede als gevolg van de stijgende DeFi-koersen. Dit heeft ertoe geleid dat het fonds nu 123% in de plus staat.

Morehead stelt dat bitcoin zich heeft gevestigd als het digitale goud, en dat het groeipotentieel wellicht relatief klein is. Zo stelt hij:

“Het [de bitcoin prijs] kan misschien stijgen tot een miljoen (…) maar dat is echt de limiet van wat mogelijk is, want je krijgt dan een marktkapitalisatie die $20 biljoen is, al het geld op aarde is slechts $100 biljoen.”

Nee, volgens Morehead dienen we naar DeFi te kijken voor een enorme stijging. “Het is veel waarschijnlijker dat de volledige DeFi-ruimte de komende vijf jaar 100x groter wordt dan Bitcoin,” aldus Morehead tegen Cointelegraph.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.286,83 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.286,83 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...