Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/05/2020 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2020 19:06

Bitcoin (BTC) vs. goud: Crypto-exchange Coinbase ziet grote voordelen in bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vs. goud Crypto-exchange Coinbase ziet grote voordelen in bitcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks dat bitcoin (BTC) en goud door crypto exchange Coinbase gezien worden als fundamenteel vergelijkbaar op het gebied van schaarste en wereldwijd toegankelijke waarde-eenheden, heeft bitcoin een duidelijk voordeel.
Volgens de exchange is Bitcoin tegenover goud de enige die echt wereldwijd toegankelijk is en niet hoeft te vertrouwen op de fysieke toeleveringsketens. Hierbij wordt verwezen naar de verstoringen die ontstonden tijdens de pandemie waardoor er een prijsdislocatie ontstond voor goud.
Coinbase beargumenteerde dit verder door ook te verwijzen naar nieuwsartikelen over goud geschreven door de Los Angeles Times en de Wall Street Journal. De LA Times verwees naar de goudmarkt in New York, die onder druk werd gezet door de COVID-19 doordat fysieke handelsroutes werden beïnvloed door de uitbraak. WSJ schreef over de ernstige tekorten aan goudstaven en munten waardoor verkopers uitverkocht zijn.
Met de volgende halving, die plaats zal vinden op 12 mei, zal het nieuwe aanbod van bitcoin dalen van ongeveer 3,6% p/j naar ongeveer 1,7% p/j. Naast dat het kernprotocol blijft functioneren zoals het in eerste instantie ontworpen is, zal het nu ook even schaars worden als goud.
Ook worden de kosten als een voordeel gezien. De productie kosten van het ‘digitale goud’ zouden namelijk veel transparanter zijn dan het traditionele goud, maar ook is de bitcoin een stuk goedkoper op het gebied van internationale overschrijvingen.
Hoewel de hash-snelheid van Bitcoin direct na de halving tijdelijk kan dalen, verwacht Coinbase dezelfde veerkracht als getoond werd tijdens de recente marktvolatiliteit waar het ook beter presteerde dan goud en de S&P. Ondanks de tijdelijke daling zal naar verwachting de koers zich uiteindelijke in een opwaartse trend vinden en stijgen naar misschien wel een ongekend bedrag. Eind goed, al goed.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie