Elroy Heisterkamp Elroy Heisterkamp
13/01/2023 12:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 09:48

Bitcoin (BTC): Waar staan we nu? Koersanalyse op het hoge tijdframe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Maandelijkse bitcoin resultaten van de afgelopen tien jaar. – Bron: CoinGlass

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen sterk gestegen! De huidige prijs staat genoteerd op het moment van schrijven bij $19.000 op exchanges als Binance. Wat zal de volgende target van BTC worden? Gaan wij eerst de $20.000 zien of wordt het eerst een afkoeling richting de $17.600 zone?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De koers van Bitcoin in 2023

Ook nu is bitcoin op een belangrijk prijsniveau aangekomen. Wat al weken oud support was, en dus nu weerstand, bevindt bitcoin zich in deze zone. Een weerkaatsing is dus vooral op zijn plek

Er zijn voor mij verschillende redenen waarom bitcoin ergens voor mij hier in het prijsgebied van  $19.000 – $19.450 tijdelijk kan uit toppen.

  • De Daily RSI en 12 uur RSI staat op zijn hoogste punt sinds 1 jaar.
  • Bitcoin bevindt zich in een zware weerstand. Zowel op horizontaal niveau, trendlijn niveau en ook nog eens op een zware weerstand level op de Fibonacci.
  • De prijs bevindt zich op verschillende indicatoren in een ‘’overgekocht’’ zone.
Afbeelding: 12 uur RSI

Bitcoin: Bullish scenario

Natuurlijk is het logisch om op dit moment bullish te zijn! Ook kijk ik zelf naar het bullish scenario voor Bitcoin dat wij inderdaad aankomende weken/maanden door blijven stijgen.
Natuurlijk horen daar wel wat consolidatie periodes bij.

De bullish setup is voor mij dan ook op het gemiddelde tijdframe van 4 uur van kracht zolang bitcoin zich boven het prijsniveau weet te houden van $17.600. Dit vormt dan ook dat BTC zich echt wel boven dit prijsniveau / support level moet houden.

Zolang BTC het niveau houdt van $17.600 kijk ik op het 4 uur tijdframe, en dus automatisch ook op het hoge tijdframe verder omhoog. Het bullish scenario kan er ongeveer dan ook zoals hieronder uitgetekend is, uitzien:

Grafiek BTC 4 uur tijdframe

Is er nog een bearish scenario voor Bitcoin (BTC)

In de wereld van beleggen, investeren en traden moet je altijd een back-up plan hebben. Wat als… voor nu heb ik dan ook een back-up plan voor bitcoin in kaart gebracht. Zoals hierboven is aangegeven ben ik dus ook gewoon Bullish zolang BTC zijn $17.600 houdt.

Echter wil ik hier dan wel op toevoegen dat de ‘’bullish setup’’ vervalt wanneer dit level verliest. Wanneer dit level verliest kunnen we twee dingen gebeuren.

1. Bitcoin gaat zijn ‘’lows’ opnieuw testen rondom de $16.000 – $16.200 en vervolgd het Bullish plan.

2. Bitcoin bevindt zich in een ‘’Falling Wedge’’ of ‘’Ending Diagonal’’ en kan dus zelfs gaan voor een nieuwe bodem.

Deze 2 besproken punten zijn dus ook onderdeel van het BACK-UP plan. Dit ziet er als volgt in de onderstaande afbeelding:

Back-up plan op het dagelijks tijdframe
Deel dit artikel
Elroy Heisterkamp

In 2014 Elroy Heisterkamp kwam voor het eerst in aanraking met bitcoin. Zo heeft hij al een aantal flinke pieken en dalen in de markt meegemaakt. In 2017 heeft Elroy zich volledig verdiept in het (day) traden van cryptocurrencies en is daarmee in 2018 zijn eigen onderneming ‘Het Crypto Huis’ begonnen. Doordat zijn reis verliep van een beginnende investeerder, via verliezen, naar winsten en daarna nog een aantal keren grote verliezen – wist hij precies welke praktische fouten men niet moet maken. Dus is uiteindelijk uitgeschreven in zijn eigen Trading & Mindset Cursus. Vandaag de dag is Elroy full-time daghandelaar en deelt zijn Technische analyses en ervaring op zijn eigen YouTube Kanal: Elroy Ryon – Crypto & Investeren. Mocht je hem ook willen volgen op bijvoorbeeld instagram, dan kan jij hem terug vinden op @ElroyRyon. Zijn motto: “Begin vandaag nog met investeren in jezelf, dan komt de rest vanzelf!”

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie