Timo Bult Timo Bult
08/05/2021 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2021 15:03

Bitcoin (BTC) wallets met 100 tot 1.000 BTC nemen toe in aantallen en dat is bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) wallets met 100 tot 1.000 BTC nemen toe in aantallen en dat is bullish

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien hoe er ruim 12.000 bitcoins (BTC) binnen een uur tijd waren weggestroomd bij crypto exchange Coinbase. De aanname was toen dat dit om grote institutionele investeerders ging die op dit moment blijven investeren in bitcoin. Deze aanname wordt verder onderbouwd door een andere grafiek van blockchain analysebedrijf Glassnode.

Uit data afkomstig van de Bitcoin blockchain kan worden opgemaakt dat het aantal wallets met 100 tot 1.000 bitcoins aan het toenemen is. Volgens Lex Moskovski, CIO van Moskovski Capital, betekent dit dat het institutionele investeerders zijn die op dit moment bitcoins blijven opkopen:

“Het aanbod van Bitcoin in het wallet-bereik van 100-1000 ziet eindelijk een opwaartse trend.
Dit bereik wordt meestal geassocieerd met instellingen vanwege een specifiek protocol voor het opslaan van custodial tegoeden.
Bijv. Coinbase Custody slaat fondsen op in stukjes van 100-120 BTC.
Dit is bullish.”

https://twitter.com/mskvsk/status/1390946553666359296

Wel moet hierbij vermeld worden dat het niet meteen duidelijk is waar Moskovski het feit op baseert dat Coinbase Custody bitcoin van klanten vaak opslaat in stukjes van 100-120 bitcoins. Desalniettemin sluit het aan op het voorgaande nieuws dat we zo nu en dan grote hoeveelheden bitcoins zien wegstromen bij exchanges en dat de voorraad bitcoins op exchanges steeds verder afneemt.

De blikken binnen de crypto-markt zijn op dit moment waarschijnlijk niet allemaal op bitcoin gericht. Het is namelijk Dogecoin (DOGE) dat vandaag in de schijnwerpers staat. Tesla CEO Elon Musk zal de altcoin namelijk waarschijnlijk gaan benoemen in de uitzending van Saturday Night Live in de Verenigde Staten. Dit zorgt al dagen voor een enorme hype. In zijn nieuwste altcoin video bekijkt John onder andere de grafiek van dogecoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie