Timo Bult Timo Bult
03/06/2020 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2020 07:33

Bitcoin (BTC) weer onder de $10.000, feest ten einde; ook ethereum (ETH) weer onder psychologische grens

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) weer onder de $10.000, feest ten einde; ook ethereum (ETH) weer onder psychologische grens

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was het feest. Bitcoin (BTC) kon namelijk boven de $10.000 uitbreken. Eindelijk leek de belangrijke psychologische grens achter ons, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De bitcoin koers zakte hier namelijk gisterenmiddag weer net zo hard onder. Bitcoin trekt daarmee de rest van de cryptomarkt met zich mee terug, met een roodgekleurde top 10 tot gevolg.

Bitcoin (BTC) weer terug bij af

Op 1 juni leek de nieuwe maand mooi te beginnen. Aan het eind van de middag steeg de koers binnen vier uur tijd van de prijszone van $9.500 naar een high van $10.428 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Vanaf dat moment tot aan gisteren aan het eind van de middag handelde de BTC koers vervolgens zijwaarts bij het prijsniveau van $10.150.
Om 16:00 gisteren was er een enorme dip waar te nemen. Toen zakte bitcoin terug naar een low van $9.270. Hierna kon de koers weer iets herstellen om de weg zijwaarts voort te zetten rond de prijs bij $9.500. Kortom, bitcoin is weer terug bij af. Het lijkt hier dus te gaan om een klassieke fake-out als gevolg van mogelijk een enkele whale.
Het eerstvolgende obstakel voor de bulls ligt hiermee weer bij $9.600. Een overtuigende uitbraak boven de $10.000 blijkt op dit moment nog een brug te ver te zijn en dus blijft het afwachten. Bitcoin wordt op Coinbase verhandeld voor een prijs van $9.515.

Altcoins zien vergelijkbare dalingen

Niet geheel onverwachts staan ook de altcoins flink in de min. De gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie staat in het rood. Ook voor ethereum (ETH) was het gisteren feest, de grootste altcoin kon namelijk boven de $250 breken. Maar ook aan dat feest is een eind gekomen. ETH staat 4 procent in de min en is nu $237,55 waard.
De grootste daler is EOS (EOS). De nu nummer negen staat 6,8 procent in de min en is $2,66 waard. Al met al verloor de cryptomarkt iets meer dan $15 miljard aan marktkapitalisatie, welke op dit moment $269,6 miljard is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie