Timo Bult Timo Bult
25/06/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2021 14:44

Bitcoin (BTC) whale begint weer met kopen, hoeveelheid stablecoins op exchanges naar nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whale begint weer met kopen, hoeveelheid stablecoins op exchanges naar nieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De stablecoin reserves op crypto exchanges hebben een nieuwe all-time high (ATH) bereikt. In totaal zou er nu voor $17 miljard aan stablecoins op exchanges staan. Wat zegt dit precies over de huidige situatie?

Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gelinkt is aan fiat-valuta. Tether (USDT) is veruit de populairste stablecoin met een marktkapitalisatie van meer dan $62 miljard. De waarde van USDT is altijd $1 en is hiermee een belangrijk instrument in het arsenaal van een trader. Die kan namelijk snel, makkelijk en goedkoop wisselen tussen cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en stablecoins.

Het mooie aan blockchain-technologie is dat de stromen die plaatsvinden binnen een crypto-netwerk gevolgd kunnen worden. Zo ook die van stablecoins. Uit een grafiek van CryptoQuant blijkt nu dat er voor $17 miljard aan stablecoins op exchange accounts staan.

https://twitter.com/mskvsk/status/1408077957646667777

Deze stablecoins staan dus eigenlijk aan de zijlijn te wachten. Lex Moskovski merkt op dat het hem niet verbaast dat de recente dip onder de $30.000 zo snel werd opgekocht. “Er is genoeg buskruit om dips op te komen,” aldus Moskovski. Uiteraard is dit geen garantie dat dit uiteindelijk ook echt de prijs omhoog zal gaan stuwen. Wel is het hoe dan ook een opvallende ontwikkeling.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Whale begint weer met bitcoin kopen

De op drie na grootste whale ter wereld is daarnaast onlangs weer begonnen met bitcoin kopen. Twee weken geleden verkocht de whale nog 1.500 bitcoins voor een prijs van $40.000. Tijdens de daling vorige week kocht de whale weer 4.106 bitcoins terug ter waarde van ongeveer $140 miljoen.

De whale in kwestie begon in 2019 met het kopen van bitcoin en bezit nu 115.000 bitcoins. Dit heeft bij elkaar een waarde van maar liefst $4 miljard. Dat de whale tijdens de dips weer bitcoin heeft gekocht duidt er mogelijk op dat hij of zij vertrouwen heeft in de komende periode.

Toch blijft de situatie voor de korte termijn nog altijd onzeker. Lees hier de zojuist gepubliceerde column van onze analist Michiel voor een uitgebreide analyse van de bitcoin koers. Hebben we een rood weekend voor de boeg? Bekijk hier de video van John van Meer voor een analyse van een aantal altcoins!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie