Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) whale met half miljard dollar aan BTC ‘hodl’ al 5 jaar lang

Volgens de data website Coin Metrics houdt een gigantische bitcoin (BTC) whale sinds 2015 zijn BTC vast. Dit suggereert volgens Coin Metrics dat deze investeerder er voor de lange termijn in zit. Momenteel bezit de investeerder zo’n 68.000 BTC, wat met de huidige bitcoin koers ongeveer $525.000.000 waard is. Hij bezit dit al ruim 5 jaar en heeft het binnen die tijd nooit verplaatst.

Coin Metrics liet naar aanleiding hiervan weten dat dit flink wat doet met zijn “active supply band indicator.” In de grafiek waarin zij het aanbod van bitcoin verwerkt hebben is een flinke dip te zien doordat er in één keer een grote hoeveelheid BTC uit de 5-jaarlijkse actieve voorraad is vervallen. Dit betekent ook dat naarmate de tijd verstrijkt en bitcoin dichterbij zijn totale omloop aan loopt, bitcoin steeds schaarser wordt en daarmee prijs omhoog zou kunnen gaan.

- Advertentie -

Volgens data van Chainalysis zijn er ruim 2.3 tot 3.7 miljoen bitcoins verloren gegaan, dit kan zijn omdat de eigenaar zijn private key kwijt is, of omdat er een telefoon of computer defect is gegaan waar de bitcoins op stonden.  Het zou dus zomaar kunnen zijn dat deze whale geen investeerder is die zijn bitcoins op de lange termijn wil behouden, maar simpelweg iemand die zijn private keys kwijt is en niet meer bij zijn bitcoins kan.

Naar schatting zit een vijfde van de totale marktwaarde in de wallet van een whale, de data die hieraan gelinkt is dateert vaak terug tot 2014. De verwachting is dan ook dat veel van deze whales slechts wallets zijn van investeerders die hun private keys verloren zijn. Let daarom altijd goed op je private keys en bewaar deze veilig.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.994,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.871,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.949,81 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.958,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.994,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.871,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.949,81 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.958,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...