Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/04/2020 14:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2020 14:37

Bitcoin (BTC) whale met half miljard dollar aan BTC 'hodl' al 5 jaar lang

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whale met half miljard aan BTC hodl al 5 jaar lang

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de data website Coin Metrics houdt een gigantische bitcoin (BTC) whale sinds 2015 zijn BTC vast. Dit suggereert volgens Coin Metrics dat deze investeerder er voor de lange termijn in zit. Momenteel bezit de investeerder zo’n 68.000 BTC, wat met de huidige bitcoin koers ongeveer $525.000.000 waard is. Hij bezit dit al ruim 5 jaar en heeft het binnen die tijd nooit verplaatst.
Coin Metrics liet naar aanleiding hiervan weten dat dit flink wat doet met zijn “active supply band indicator.” In de grafiek waarin zij het aanbod van bitcoin verwerkt hebben is een flinke dip te zien doordat er in één keer een grote hoeveelheid BTC uit de 5-jaarlijkse actieve voorraad is vervallen. Dit betekent ook dat naarmate de tijd verstrijkt en bitcoin dichterbij zijn totale omloop aan loopt, bitcoin steeds schaarser wordt en daarmee prijs omhoog zou kunnen gaan.


Volgens data van Chainalysis zijn er ruim 2.3 tot 3.7 miljoen bitcoins verloren gegaan, dit kan zijn omdat de eigenaar zijn private key kwijt is, of omdat er een telefoon of computer defect is gegaan waar de bitcoins op stonden.  Het zou dus zomaar kunnen zijn dat deze whale geen investeerder is die zijn bitcoins op de lange termijn wil behouden, maar simpelweg iemand die zijn private keys kwijt is en niet meer bij zijn bitcoins kan.
Naar schatting zit een vijfde van de totale marktwaarde in de wallet van een whale, de data die hieraan gelinkt is dateert vaak terug tot 2014. De verwachting is dan ook dat veel van deze whales slechts wallets zijn van investeerders die hun private keys verloren zijn. Let daarom altijd goed op je private keys en bewaar deze veilig.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie