Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) zakt binnen dalend trendkanaal verder terug, chainlink (LINK) stijgt hard

Bitcoin (BTC) zakt binnen dalend trendkanaal verder terug, chainlink (LINK) stijgt hard

Bitcoin (BTC) is sinds begin oktober steeds verder teruggezakt. De BTC koers handelt binnen een dalend trendkanaal op de uurlijkse grafiek en is weer onder de $8.000 terechtgekomen. Het zijn een aantal altcoins die op dit moment mooie stijgingen laten zien.

Zo staat ripple (XRP) ruim 4,2% in de plus over de afgelopen 24 uur. Daarmee is XRP op dti moment $0,2657 waard. Ethereum (ETH) staat echter ruim 2% in de min en zakt daarmee naar een waarde van $172,50. Een van de grote stijgers binnen de top 20 is chainlink (LINK). De altcoin op plek 15 steeg in de afgelopen 24 uur met maar liefst 8,6% in waarde en is daarmee nu $2,18 waard.

- Advertentie -

De totale marktkapitalisatie zakte de afgelopen 24 uur terug van $217,3 miljard naar een niveau van $213,5 miljard. Gezien de relatief goede prestaties van de altcoins zakt de bitcoin dominantie met bijna een procent terug naar 66,7%

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) begon de maand nog met een mooi hoogtepunt van $8.535 op 1 oktober. Sindsdien is de BTC koers langzaam maar zeker teruggezakt. Zodoende kwam het onder de uurlijkse 200- en 100-Moving Average (MA) lijnen terecht.

Afgaande op de prijs van bitcoin (BTC) op CoinMarketCap zien we dat BTC op het moment van schrijven $7.914 waard is na in de afgelopen 24 uur met 2,2% in waarde te zijn gedaald. Op dit moment bevindt bitcoin zich binnen een dalend trendkanaal op de grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase.

Daarvan ligt de support-lijn op ongeveer $7.500, een prijszone waar bitcoin volgens Crypto Insider Michiel mogelijk vanaf kan bouncen. Mocht je benieuwd zijn naar de analyse van Michiel, word dan hier lid van ons Telegram kanaal!

Kijken we omhoog dan ligt er een belangrijke weerstandszone bij $7.900 met daarboven de weerstand bij $8.000. Een uitbraak boven deze weerstandszones is nodig om de weerstandslijn van het dalend trendkanaal en tevens de 100-MA bij $8.050 te kunnen testen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.181,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.248,99 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.251,60 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.261,22 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.