Timo Bult Timo Bult
07/10/2019 07:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2019 07:09

Bitcoin (BTC) zakt binnen dalend trendkanaal verder terug, chainlink (LINK) stijgt hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt binnen dalend trendkanaal verder terug, chainlink (LINK) stijgt hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is sinds begin oktober steeds verder teruggezakt. De BTC koers handelt binnen een dalend trendkanaal op de uurlijkse grafiek en is weer onder de $8.000 terechtgekomen. Het zijn een aantal altcoins die op dit moment mooie stijgingen laten zien.
Zo staat ripple (XRP) ruim 4,2% in de plus over de afgelopen 24 uur. Daarmee is XRP op dti moment $0,2657 waard. Ethereum (ETH) staat echter ruim 2% in de min en zakt daarmee naar een waarde van $172,50. Een van de grote stijgers binnen de top 20 is chainlink (LINK). De altcoin op plek 15 steeg in de afgelopen 24 uur met maar liefst 8,6% in waarde en is daarmee nu $2,18 waard.
De totale marktkapitalisatie zakte de afgelopen 24 uur terug van $217,3 miljard naar een niveau van $213,5 miljard. Gezien de relatief goede prestaties van de altcoins zakt de bitcoin dominantie met bijna een procent terug naar 66,7%

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) begon de maand nog met een mooi hoogtepunt van $8.535 op 1 oktober. Sindsdien is de BTC koers langzaam maar zeker teruggezakt. Zodoende kwam het onder de uurlijkse 200- en 100-Moving Average (MA) lijnen terecht.
Afgaande op de prijs van bitcoin (BTC) op CoinMarketCap zien we dat BTC op het moment van schrijven $7.914 waard is na in de afgelopen 24 uur met 2,2% in waarde te zijn gedaald. Op dit moment bevindt bitcoin zich binnen een dalend trendkanaal op de grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase.
Daarvan ligt de support-lijn op ongeveer $7.500, een prijszone waar bitcoin volgens Crypto Insider Michiel mogelijk vanaf kan bouncen. Mocht je benieuwd zijn naar de analyse van Michiel, word dan hier lid van ons Telegram kanaal!
Kijken we omhoog dan ligt er een belangrijke weerstandszone bij $7.900 met daarboven de weerstand bij $8.000. Een uitbraak boven deze weerstandszones is nodig om de weerstandslijn van het dalend trendkanaal en tevens de 100-MA bij $8.050 te kunnen testen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie