Timo Bult Timo Bult
12/06/2020 06:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2020 06:54

Bitcoin (BTC) zakt binnen een dag $900 in waarde, vindt steun bij 50-dagen MA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt binnen een dag $900 in waarde, vindt steun bij 50-dagen MA

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bracht de afgelopen 24 uur al dalend door. Gisteren, aan het begin van de avond, versnelde bitcoin vervolgens even flink. Daarmee lijkt de meest recente test van de $10.000 van afgelopen woensdag officieel mislukt en handelt bitcoin weer in de onderste regio van het prijsgebied van $9.000.

Bitcoin (BTC) zakt terug tot $9.000

Eigenlijk was er al sinds 2 juni bijna geen actie meer te zien. De bitcoin koers handelde zijwaarts en testte de $10.000 een enkele keer. Toch was een correctie naar beneden een van de waarschijnlijke vervolgen aangezien er al een aantal dagen wat bearish signalen waren te zien, onder andere in de vorm van bearish divergences. 
Bovendien bevond bitcoin zich de afgelopen dagen vlak onder de weerstandslijn van een symmetrisch driehoekspatroon en de dalende trendlijn waar bitcoin sinds zijn recordprijs van $20.000 onder handelt. Kortom, een uitbraak naar boven toe leek moeilijk te gaan worden.
Gisterochtend vroeg handelde bitcoin ongeveer bij een prijs van $9.900 waarna het in de loop van de dag terug begon te zakken. Aan het begin van gisteravond versnelde de koers binnen een uur tijd van $9.545 naar een low van $9.051 op cryptocurrency-exchange Coinbase. In dit prijsgebied bevindt zich een belangrijke support-zone waaronder de support-lijn van het eerdergenoemde symmetrisch driehoekspatroon en de 50-dagen Moving Average (MA).
BTC kon vanaf deze low een stuiter maken nadat de markt oversold raakte en kon herstellen tot de $9.400, waar het nu vlak onder handelt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.359 op Coinbase. Op dit moment vormt de $9.400 dus het eerstvolgende obstakel voor de korte termijn. Mocht bitcoin opnieuw terugzakken dan kan de $9.200 steun bieden, dit is waar de support-lijn van het driehoekspatroon zich nu bevindt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie