Timo Bult Timo Bult
16/07/2020 14:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2020 14:17

Bitcoin (BTC) zakt door support en bereikt de $9.000, chainlink (LINK) corrigeert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt door support en bereikt de $9.000, chainlink (LINK) corrigeert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon sinds begin juli boven de prijszone bij $9.150 blijven handelen, maar tegelijkertijd kon de BTC koers maar niet boven de $9.300 uitkomen. Vandaag laat bitcoin eindelijk weer wat actie zien al is het niet de actie die de bulls graag zien.

Bitcoin (BTC) duikt onder de $9.150

De koers dook vanochtend rond 08:00 onder de $9.150 nadat het gisteravond nog een kleine stuiter vanaf dit prijsniveau kon maken. Stap voor stap zette bitcoin lagere highs neer wat dus uiteindelijk heeft geleid tot een doorbraak van de $9.150.
De beweging bracht bitcoin tot een low van $9.005 die rond het middaguur werd bereikt. Vooralsnog lijkt bitcoin hier steun te kunnen vinden. Sindsdien is de richting van de BTC namelijk zijwaarts geweest rondom het huidige prijsniveau.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.063 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Het sentiment lijkt beetje bij beetje bearish te keren. Ook de traditionele markten staan vandaag in de min wat enige invloed kan gaan hebben op de bitcoin koers.
Het prijsniveau dat de komende uren belangrijk om in de gaten te houden is, is $9.000. Zakt bitcoin hier doorheen dan ligt de volgende mogelijke support bij $8.800. Hier vond bitcoin sinds eind mei zo’n drie keer steun. Bij $8.600 ligt de volgende belangrijke support-zone in de vorm van de 50-weken Moving Average (MA).

Altcoins zakken harder weg

Vergeleken met de altcoins blijft de schade bij bitcoin nog beperkt, al kan daar natuurlijk binnen no-time verandering in komen. De afgelopen 24 uur zakte ethereum (ETH) 2,8 procent in waarde waarmee de grootste altcoin nu $232,70 waard is.
De grootste daler van de top 10 is chainlink (LINK), de altcoin die de afgelopen dagen de show stal nadat het een nieuwe all-time high kon bereiken. De nummer acht cryptocurrency staat 6,5 procent in de min en is $8,07 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie