Timo Bult Timo Bult
08/01/2021 08:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2021 08:27

Bitcoin (BTC) zakt hard terug na bereiken nieuwe ATH, deze altcoin maakt een grote stuiter omhoog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt hard terug na bereiken nieuwe ATH, deze altcoin maakt grote stuiter omhoog

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren weer een nieuwe all-time high (ATH) neer weten te zetten. Dit keer doorbrak de koers de $40.000, maar tot een verdere uitbraak kwam het op dat moment nog niet. Verder zien we dat de meeste altcoins vandaag rode cijfers noteren maar een aantal lijken nu een mooie stuiter te kunnen maken. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin (BTC) vestigt record boven $40.000

Gisteren, 7 januari, steeg bitcoin na een korte consolidatieperiode naar een nieuw prijsrecord. De afgelopen weken heeft bitcoin constant nieuwe records gevormd en ook gisteren was het dus weer raak. Dit keer werd een ATH bereikt van $40.425 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Maar zoals verwacht biedt de $40.000, een rond getal, nu sterke weerstand. Nadat bitcoin zijn ATH bereikte dipte bitcoin binnen hetzelfde uur ruim 10% in waarde. Deze dip had een dieptepunt van $32.831 op Coinbase maar werd in rap tempo weer opgekocht.


Gisteren rond middernacht konden de bulls zodoende de prijs weer omhoog drukken richting de $40.000. Echter werd dit prijsniveau ditmaal nét niet aangetikt. De nieuwe test werd dus afgewezen met weer een correctie naar beneden tot gevolg.
De bitcoin koers kon ook weer herstellen van deze dip. Op dit moment is de prijs van bitcoin $38.985 op Coinbase. Hierbij blijft de $40.000 dus het eerstvolgende belangrijke weerstandsniveau dat gekraakt moet worden. Wel dient men er rekening mee te houden dat de huidige beweging erg veel weg heeft van een parabolische stijging die op zijn einde lijkt te komen. Voorzichtigheid is dus belangrijk!

Altcoins stuiteren terug omhoog

Ook de altcoins dipten de afgelopen 24 uur en dat ging zoals we vaker hebben gezien bij de altcoins met flink wat geweld. Zo staat stellar (XLM), dat gisteren nog voorbij kwam in een nieuwe column, ruim 11% in de min. Een aantal altcoins lijken nu echter een stuiter te kunnen maken.
Zo zakte cardano (ADA) sinds de nacht van 6 op 7 januari met dik 26% terug. Afgelopen nacht lijkt ADA echter steun te hebben gevonden bij $0,27 waarna een stuiter de altcoin weer 21% in waarde heeft doen laten stijgen! Kortom, het zijn volatiele tijden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie