Timo Bult Timo Bult
25/03/2021 18:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2021 18:28

Bitcoin (BTC) zakt na afwijzing 12% in waarde, cardano (ADA) als enige in de plus; is dit de reden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt na afwijzing 12% in waarde, cardano (ADA) als enige in de plus is dit de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is vandaag alsnog verder terug gezakt. De koers stuiterde gisteren nog aardig op, maar tot een herstel boven de $57.000 kwam het niet. Bitcoin zakte terug en bereikte zelfs de support bij $50.000! Met de top 10 altcoins die bitcoin in zijn voetsporen omlaag volgen, zien we cardano (ADA) juist iets stijgen. Wat zit er achter deze opwaartse beweging van ADA?

Bitcoin (BTC) zakt door support, miljarden dollars aan futures gaan ‘rekt’

Exact 24 uur geleden handelde bitcoin vlak onder de $57.000. Dit prijsgebied bood zoals verwacht flinke weerstand. Naast het feit dat de koers hier vaker moeite had, bevonden zich hier ook de 50- en 100-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. De koers kon hier niet doorheen breken en begon ongeveer 24 uur geleden te zakken.

Na de afwijzing bij $57.000 zakte bitcoin de afgelopen 24 uur uiteindelijk met 12% in waarde. Het zakte hiermee zelfs door de 200-MA op de 4-uurs grafiek. De huidige low van deze correctie ligt bij $50.300 op cryptocurrency exchange Coinbase. Bitcoin is de afgelopen uren wel weer iets in waarde gestegen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $51.700 op Coinbase.

Op de lage tijdframes, waaronder de uurlijkse grafiek, zien we opnieuw een bullish divergence. Daar vormt de Relative Strength Index (RSI) hogere lows terwijl de koers juist verder terug zakte. Daarnaast valt op dat het handelsvolume een behoorlijke piek zag nadat bitcoin bij de $50.000 in de buurt kwam. Dit prijsniveau is dan ook op dit moment de eerstvolgende support-zone die goed in de gaten gehouden moet worden.

Cardano (ADA) in de plus, wordt de lanceerdatum van de volgende upgrade bekendgemaakt?

De top 10 cryptocurrencies kleurt rood. Ethereum (ETH) zakt 5,6% in waarde, Binance coin (BNB) staat 10% in het rood en polkadot (DOT) zelfs 13,5%. Cardano staat daarentegen juist in de plus. De ontwikkelaars achter Cardano zenden op dit moment het Cardano360 evenement uit. De koers van ADA is gedurende deze uitzending aardig in waarde gestegen. De hoop bestaat dat het team een concrete datum bekendmaakt voor de lancering van smart contracts!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie