Timo Bult Timo Bult
10/12/2019 07:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2019 07:36

Bitcoin (BTC) zakt na uitbraakpoging weer terug onder de $7.400, altcoins dalen mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt na uitbraakpoging weer terug onder de $7.400, altcoins dalen mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de afgelopen dagen vlak onder de weerstandszone rondom $7.500 te hebben gehandeld, is de bitcoin (BTC) koers gisteren aan het eind van de middag afgeslagen naar beneden. Even leek het erop dat de BTC koers uit zou gaan breken, echter corrigeerde de koers juist flink terug waarmee het weer onder het belangrijke support-niveau bij $7.400 terecht is gekomen. De altcoins binnen de top 10 volgen bitcoin in zijn voetsporen en laten ook rode cijfers zien.
Zo staat ethereum (ETH) 1,6% in de min waarmee het terugzakt naar een waarde van $147,6, aldus CoinMarketCap. Een uitbraak boven de $150 is voor ethereum dus nog niet aan de orde. Ripple’s XRP (XRP) zakte bijna 2% terug en is nu $0,2240 waard. Binnen de top 10 is overigens wel een enkel lichtpuntje te zien; bitcoin SV (BSV). De nummer 9 altcoin steeg 1,1% en is nu $97 waard.
De recente daling van bitcoin en de altcoins heeft voor een daling van de totale marktkapitalisatie van ruim $3 miljard gezorgd. De totale cryptomarkt is op dit moment $200,1 miljard waard. De bitcoin dominantie blijft ook vandaag weer nagenoeg gelijk en is nu 66,8%.

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin stoeit al een langere tijd met de weerstand bij $7.500. Dit prijsniveau werd meerdere keren getest, maar tot een overtuigende uitbraak kwam het tot nu toe nog niet. De beste poging vond gisteren aan het eind van de middag plaats. BTC steeg in korte tijd naar een waarde van $7.659, echter bleek deze uitbraak niet duurzaam en zakte de koers weer terug.
BTC kwam als gevolg van die correctie weer onder de $7.400 terecht en zakte uiteindelijk tot een low van $7.263. De afgelopen uren kon bitcoin wel weer wat herstellen waarmee de prijs van bitcoin op het moment van schrijven $7.332 is op cryptocurrency-exchange Coinbase.
BTC bevindt zich op dit moment op een stijgende trendlijn die het al sinds eind november vormt. Mocht bitcoin deze lijn blijven volgen dan zou de koers vandaag weer aankomen bij de weerstand op $7.400. Een uitbraak boven dit prijsniveau kan voor een nieuwe versnelling richting de $7.500 zorgen, waar de eerstvolgende weerstand ligt. Zakt de koers onder de trendlijn dan kan bitcoin verder terug corrigeren waarbij de belangrijkste support-zone bij $7.000 ligt.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie