bitcoin_BTC_zakt_terug_na_bereiken_nieuwe_yearly_high_ripple_XRP_stijgt_na_goed_nieuws

Bitcoin (BTC) zakt terug na bereiken nieuwe yearly high, ripple (XRP) stijgt na goed nieuws

1186

De top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie ziet er op dit moment aardig gemixt uit. Zo staat bitcoin (BTC) licht in de min en ripple (XRP) in de plus. Daarnaast is er lager in het lijstje een opvallende stijger te vinden.

Onlangs bereikte de totale marktkapitalisatie het hoogste punt sinds juli 2018. De marktkapitalisatie steeg tot bijna $291,5 miljard, wat vooral het gevolg lijkt te zijn van XRP en BTC die het de afgelopen 24 uur goed deden.

Toch is de marktkapitalisatie weer iets teruggezakt nadat ook bitcoin weer iets is teruggezakt. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is op het moment van schrijven $9.120,75 waard volgens CoinMarketCap nadat het de afgelopen 24 uur met 0,46% in waarde daalde.

Bitcoin zakt terug nadat het vannacht nog wist te pieken op $9.412, een nieuwe yearly high. In dat prijsgebied lijkt de BTC koers echter flinke weerstand tegen te zijn komen. In de uren na het bereiken van deze piek is de koers weer langzaam teruggezakt naar het prijsniveau waar de koers zich 24 uur geleden ongeveer bevond.

Op het moment van schrijven is de prijs van ripple (XRP) $0,4394 volgens CoinMarketCap. Daarmee staat het 2,24% in de plus. De altcoin is hiermee op dit moment de enige stijger in de top 5. De stijging is waarschijnlijk het gevolg van een nieuwe samenwerking tussen Moneygram en Ripple.

Moneygram gaat naar verluidt het xRapid-product van Ripple Labs gebruiken om internationale overboekingen te versnellen. Moneygram zal hiervoor gebruik gaan maken van het XRP-token. Zodoende kunnen transacties vrijwel direct worden voldaan, in tegenstelling tot traditionele bankoverboekingen die meerder werkdagen in beslag kunnen nemen.

Tenslotte is op plek 24 de grootste stijger van dit moment te vinden: Chainlink. Het project achter de altcoin was een aantal dagen geleden onderwerp van goed nieuws. Google zal de technologie namelijk gaan gebruiken om de ontwikkeling van hybride dApp’s te stimuleren. Op dat nieuws lijkt de altcoin op dit moment nog omhoog te liften.

Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

9/10

€8.994,82 Kopen
Litebit

8.9/10

€8.899,45 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€8.912,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.000,01 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.054,12 Kopen
Bitrush

6.4/10

€9.226,52 Kopen
Laatste nieuws