Timo Bult Timo Bult
04/10/2019 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2019 06:05

Bijdrager voor Bloomberg verwacht dat bitcoin (BTC) nog een grotere bullmarkt door zal maken

Nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Jared Dillian, een bijdrager voor Bloomberg, verwacht dat bitcoin (BTC) een veel grotere bullmarkt zal doormaken. Dillian noemt zichzelf een “bekeerde crypto twijfelaar” aangezien hij eerder bearish was omtrent Bitcoin. Nu is hij juist uitermate bullish.
Een een recent verschenen artikel op Bloomberg schrijft hij dat hij verwacht dat de volgende bullmarkt vele malen groter zal zijn dan de bullmarkt van 2017. Toen steeg de bitcoin koers tot ongekende hoogtes en bereikte het zijn all-time high van $20.000.
De reden waarom hij plotseling bullish is geworden is zijn realisatie dat er vraag is naar een valuta die niet wordt gecontroleerd door een overheid. De overheid van de Verenigde Staten kan bijvoorbeeld gemakkelijk geld bijdrukken in het geval dat nodig is, iets wat de dollar sinds de oprichting van de Amerikaanse Federal Reserve 98% minder waard heeft gemaakt.
Terwijl goud een logische keuze lijkt, lopen beleggers met goud nog steeds het risico dat hun goud in beslag wordt genomen of dat het verboden wordt. Dit is waarom Dillian verwacht dat bitcoin een groot succes kan worden:

Geen overheid kan Bitcoin verbieden of in beslag nemen. Het is technologisch onmogelijk zonder een kwantumcomputer. Het is de ideale manier om kapitaal naadloos en in het geheim over de hele wereld te verplaatsen tegen minimale kosten.

Vervolgens vergelijkt Dillian de huidige crypto-markt met de dot-com zeepbel aan het einde van de jaren 90, een vergelijking die vaker gemaakt wordt. Toen investeerden veel beleggers geld in internetbedrijven die snel groeiden en dus beleggers grote winsten bezorgden. Veel van die bedrijven gingen later echter ten onder nadat de zeepbel knapte.
Ditzelfde gebeurde in 2018 met de crypto-markt volgens sommigen. Toen zakte bitcoin na het bereiken van zijn ATH ineen. Toch wist BTC dit jaar weer enigszins op te krabbelen en handelt het weer ver boven het dieptepunt van eind 2018. Dillian verwacht dan ook dat de volgende bullmarkt bitcoin naar nieuwe hoogtes zal brengen.

Ik geloof dat er nog een bullmarkt komt, veel groter dan de eerste waar het potentieel eindelijk wordt gerealiseerd. Bitcoin is momenteel in een staat van verwaarlozing.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie