Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin (BTC) ziet er goed uit op de dagelijkse grafiek,’ vindt deze analist

Ondanks de rejection op het $12.000 prijspunt, blijven de meeste bitcoin (BTC) analisten bullish. Er is een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt, maar bitcoin slaagt er niet in dit vast te houden. De koers zakte naar $11.650, veel analisten verwachtten een sterke verdere prijsdaling.

Een trader op Twitter deelde op 23 augustus een grafiek waarin stond dat bitcoin een belangrijk prijspunt behield, een cruciaal support level rond de $11.400, de low van vorige week. De grafiek impliceert dat er drie cruciale technische levels in stand blijven waardoor de bull trend dat ook doet.

- Advertentie -

“Ik heb een nieuwe chart geopend en moet zeggen dat het er op de dagelijkse grafiek nog prima uitziet voor Bitcoin. Het kan erger, onder de $11.380 ziet het er minder goed uit.” aldus de trader.

Dezelfde trader zei later op Twitter dat de manier waarop bitcoin op de support levels neerkwam zo netjes was, dat het zo maar eens momentum naar hogere prijsniveaus kan betekenen. Dit optimisme werd ook beaamd door een andere trader, doordat de support levels behouden werden is ook hij ervan overtuigd dat bitcoin binnenkort naar $12.000 kan gaan schieten. De reactie van de koers zelf is allesbepalend voor de aankomende weken.

“Ik vind ontwikkelingen rondom bitcoin top, grote moves naar boven en de cruciale resistance is behouden als support. Opnieuw naar de $12.000 lijkt niet onwaarschijnlijk. Er zijn veel nieuwe highs die dan bereikte kunnen worden. De reactie op de $12.000 lijkt cruciaal.” schreef de analist.

Ondanks dat de koers van bitcoin op basis van technische analyse bullish lijkt, zijn er bepaalde koersen in verhouding met bitcoin die niet genegeerd moeten worden. In de afgelopen weken is er veel aandacht besteed aan de invloed van  de Amerikaanse dollar en edelmetalen zoals goud en zilver.

Als de dollar zijn rally doorzet dan is de kans groot dat dit ten koste gaat van het momentum in bitcoin. Bitcoin behield de $12.000 vermoedelijk niet omdat de waarde van de dollar steeg ten opzichte van andere buitenlandse valuta.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.408,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.408,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...