Rico Engelbarts
24/08/2020 18:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2020 18:53

'Bitcoin (BTC) ziet er goed uit op de dagelijkse grafiek,' vindt deze analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) ziet er goed uit op de dagelijkse grafiek,' vindt deze analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks de rejection op het $12.000 prijspunt, blijven de meeste bitcoin (BTC) analisten bullish. Er is een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt, maar bitcoin slaagt er niet in dit vast te houden. De koers zakte naar $11.650, veel analisten verwachtten een sterke verdere prijsdaling.
Een trader op Twitter deelde op 23 augustus een grafiek waarin stond dat bitcoin een belangrijk prijspunt behield, een cruciaal support level rond de $11.400, de low van vorige week. De grafiek impliceert dat er drie cruciale technische levels in stand blijven waardoor de bull trend dat ook doet.


“Ik heb een nieuwe chart geopend en moet zeggen dat het er op de dagelijkse grafiek nog prima uitziet voor Bitcoin. Het kan erger, onder de $11.380 ziet het er minder goed uit.” aldus de trader.
Dezelfde trader zei later op Twitter dat de manier waarop bitcoin op de support levels neerkwam zo netjes was, dat het zo maar eens momentum naar hogere prijsniveaus kan betekenen. Dit optimisme werd ook beaamd door een andere trader, doordat de support levels behouden werden is ook hij ervan overtuigd dat bitcoin binnenkort naar $12.000 kan gaan schieten. De reactie van de koers zelf is allesbepalend voor de aankomende weken.

“Ik vind ontwikkelingen rondom bitcoin top, grote moves naar boven en de cruciale resistance is behouden als support. Opnieuw naar de $12.000 lijkt niet onwaarschijnlijk. Er zijn veel nieuwe highs die dan bereikte kunnen worden. De reactie op de $12.000 lijkt cruciaal.” schreef de analist.

Ondanks dat de koers van bitcoin op basis van technische analyse bullish lijkt, zijn er bepaalde koersen in verhouding met bitcoin die niet genegeerd moeten worden. In de afgelopen weken is er veel aandacht besteed aan de invloed van  de Amerikaanse dollar en edelmetalen zoals goud en zilver.
Als de dollar zijn rally doorzet dan is de kans groot dat dit ten koste gaat van het momentum in bitcoin. Bitcoin behield de $12.000 vermoedelijk niet omdat de waarde van de dollar steeg ten opzichte van andere buitenlandse valuta.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie