Rico Engelbarts
16/05/2020 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2020 19:06

Bitcoin (BTC) ziet groei in vraag na halving, stellen onderzoekers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ziet groei in vraag na halving, stellen onderzoekers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Uit onderzoek van Cointelegraph Markets en Arcane Research is gebleken dat zelfs na de halving de vraag naar bitcoin (BTC) wereldwijd blijft stijgen. Zo is dit ook te zien in de adoptie van bitcoin. Er zijn ondertussen 8.000 bitcoin pinautomaten, dit is een stijging van 90% sinds 2019. Bitcoin ATM beheerder Coinstar zegt dat zij ook zien dat mensen 40% meer gebruik maken van de pinautomaten sinds februari 2020.
Bitcoin heeft uiteraard van alle cryptocurrencies de hoogte marktkapitalisatie en het hoogste volume in USD, met meer dan $10 miljard aan transacties per dag. Dit is veel meer dan bij coins als ethereum (ETH) en litecoin (LTC) die beiden een volume van $500 miljoen kennen.
Daarnaast zien we dat de maand mei voor bitcoin een goede maand was qua prijs met een stijging van 10% terwijl andere coins als ETH, XRP en XMR net break-even staan.
Arcane Research heeft gezien dat na de halving van 11 mei miners langzaamaan overstappen naar het Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) netwerk, echter zagen beide netwerken hun aandeel de totale SHA-256 hash rate dalen.
Het aandeel van Bitcoin Cash in het totaal zakte van 3,4% naar 2,07%, wat een daling is van 40%. Terwijl Bitcoin SV van 2,39% naar 1,55% zakte, wat een daling is van 35%
Bitcoin kende een mooie stijging in koers, met een sterk onderliggend volume wat voor investeerders toch wel een bullish signaal is. Bitcoin heeft onlangs ook veel aandacht getrokken van institutionele beleggers. 
Dit deels doordat Bitcoin speelt met het ronde $10.000 prijsniveau sinds 14 mei. Daarnaast is het totaal aan open interest op de CME bitcoin futures markt met 1.000% gestegen sinds het begin van de maand. Dit is een goed teken, zeker doordat de crash van 13 maart toch wat mensen aan het twijfelen bracht.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie