Erik Juffermans Erik Juffermans
27/10/2023 16:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 11:57

Bitcoin bullmarkt begonnen? Analisten voorspellen $125.000

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Polygon (MATIC) kan met 150% knallen in aanloop naar grote update

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat weer helemaal in de spotlight na de geweldige opmars van afgelopen week. Inmiddels lijkt de BTC koers te stabiliseren rond het niveau van $34.000, en de grote vraag is: wat gaat er nu gebeuren? We kijken wat gerenommeerde analisten denken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Prijsdoel van $125.000 per BTC

Over het algemeen zijn de analisten optimistisch. Bitcoin brak immers met kracht door het significante weerstandsniveau van $31.000. Analisten van crypto dienstverlener Matrixport verwachten dat we in een bullmarkt zitten en dat de interesse in BTC enkel zal toenemen.

“De vijfde bitcoin bullmarkt lijkt aangedreven te worden door de verwachtingen van institutionele adoptie. De karakteristieken van bitcoin, die aanvankelijk geassocieerd werden met activa als goud en andere inflatiehedges zoals obligaties, maakt bitcoin een interessante toevoeging aan de portfolio voor instituties.”

Aldus analisten van Matrixport in een rapport dat op woensdag werd gepubliceerd. Matrixport heeft een koersdoel van $125.000 per bitcoin vastgesteld voor eind 2024. Dit doel zal echter niet zonder horten of stoten bereikt worden. Het bedrijf noemt niveaus als $45.000 en $63.000 als potentiële weerstandsniveaus.

Bloomberg is ook bullish over bitcoin

Ook Jamie Coutts, een analist van Bloomberg, is optimistisch. Hij vergelijkt de doorbraak van bitcoin met de doorbraak van het $10.500 niveau in juli 2020, voorafgaand aan de vorige bullrun. Nadat bitcoin in 2020 dit weerstandsniveau doorbrak begon de rappe en explosieve opmars naar de huidige all-time high van $69.000.

Coutts meent net als Matrixport dat bitcoin aan een bullrun is begonnen.

“De [bitcoin] prijs heeft een reusachtig overschot aan aanbod verwerkt. De grootste in de geschiedenis. Hoewel er dips zullen zijn, zoals we zagen in kwartaal drie van 2020, heeft de prijs de start van de bullmarkt bevestigd.”

Hoewel analisten een goede bron zijn van informatie, is niks een garantie. Bij prognoses over financiële markten moet alles met een korreltje zout worden genomen. Niemand kan namelijk de toekomst voorspellen. Wel is het ongetwijfeld een optimistisch teken dat toonaangevende analisten hoopvol zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie