Ivo Melchers Ivo Melchers
18/03/2024 20:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2024 19:30

Bitcoin bullrun ‘een van de meest robuuste’ ooit, analist deelt waarom

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bullrun 'een van de meest robuuste' ooit, analist deelt waarom

Foto: best time photos/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft sinds de start van 2023 een indrukwekkende prijsrally doorgemaakt, die de afgelopen maanden in een stroomversnelling terecht is gekomen. De bullmarkt is in volle gang, en bitcoin heeft zelfs al een nieuw prijsrecord van bijna 74.000 dollar bereikt. Crypto-analysebureau Glassnode noemt de opwaartse trend zelfs ‘’de meest robuuste en minst volatiele’’ in de gehele geschiedenis van ’s werelds grootste crypto.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin schrijft geschiedenis

James Check, hoofdanalist bij Glassnode, bracht eerder vandaag op sociale mediaplatform X enkele interessante bevindingen aan het licht wat betreft bitcoin’s huidige bullrun.

Veruit de meest opmerkelijke is dat sinds de dramatische ondergang van crypto exchange FTX in november 2022, wat de BTC koers tot een bodem van 15.500 dollar bracht, er geen correctie plaats heeft gevonden van meer dan 20 procent.

‘’Dit wijst op een van de meest robuuste, door spotvraag gedreven BTC bullmarkten in de geschiedenis. Objectief een van de meest solide en minst volatiele opwaartse trends in de geschiedenis,’’ zo concludeert de analist.

In alle voorgaande cycli heeft bitcoin diepere dalingen beleefd die meer dan 30 procent bedroegen. De vorige bullmarkt was wat dat betreft een grote uitschieter. Met de uitbraak van het corona virus in maart 2020 maakte de koers een onvergetelijke daling van meer dan 60 procent.

Advertentie

BTC-houders nemen winst

Check wijst bovendien op blockchain-data waaruit blijkt dat langetermijnhouders, ofwel entiteiten die ten minste 155 dagen bitcoins vasthouden, de afgelopen tijd massaal hun munten op de markt hebben gedumpt toen bitcoin zijn vorige recordhoogte van 69.000 dollar naderde.

Sinds december heeft dit cohort 735.000 BTC afgestaan, waarvan ongeveer 60 procent te wijten is aan enorme uitstromen uit Grayscale’s spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Ook liet hij weten dat de zogenoemde MVRV-ratio (‘Market Value to Realized Value’), een indicator die de winstgevendheid van iedere bitcoin meet, flink is opgedreven dankzij de prijsrally van de afgelopen tijd.

Sinds de grens van 70.000 dollar werd gepasseerd, steeg de metriek tot één standaarddeviatie boven zijn gemiddelde, wat een gebruikelijk punt is voor investeerders om winsten te pakken.

Check sluit zijn reeks berichten op X af door zijn meer dan 88.000 volgers te verzekeren dat er geen reden tot zorg is met de huidige correctie. ‘’Het is volkomen logisch dat de markt hier pauzeert, corrigeert en/of consolideert, en de recente beweging verwerkt,’’ aldus de analist.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie