Ivo Melchers Ivo Melchers
18/03/2024 20:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2024 19:30

Bitcoin bullrun ‘een van de meest robuuste’ ooit, analist deelt waarom

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bullrun 'een van de meest robuuste' ooit, analist deelt waarom

Foto: best time photos/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft sinds de start van 2023 een indrukwekkende prijsrally doorgemaakt, die de afgelopen maanden in een stroomversnelling terecht is gekomen. De bullmarkt is in volle gang, en bitcoin heeft zelfs al een nieuw prijsrecord van bijna 74.000 dollar bereikt. Crypto-analysebureau Glassnode noemt de opwaartse trend zelfs ‘’de meest robuuste en minst volatiele’’ in de gehele geschiedenis van ’s werelds grootste crypto.

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin schrijft geschiedenis

James Check, hoofdanalist bij Glassnode, bracht eerder vandaag op sociale mediaplatform X enkele interessante bevindingen aan het licht wat betreft bitcoin’s huidige bullrun.

Veruit de meest opmerkelijke is dat sinds de dramatische ondergang van crypto exchange FTX in november 2022, wat de BTC koers tot een bodem van 15.500 dollar bracht, er geen correctie plaats heeft gevonden van meer dan 20 procent.

‘’Dit wijst op een van de meest robuuste, door spotvraag gedreven BTC bullmarkten in de geschiedenis. Objectief een van de meest solide en minst volatiele opwaartse trends in de geschiedenis,’’ zo concludeert de analist.

In alle voorgaande cycli heeft bitcoin diepere dalingen beleefd die meer dan 30 procent bedroegen. De vorige bullmarkt was wat dat betreft een grote uitschieter. Met de uitbraak van het corona virus in maart 2020 maakte de koers een onvergetelijke daling van meer dan 60 procent.

Advertentie

BTC-houders nemen winst

Check wijst bovendien op blockchain-data waaruit blijkt dat langetermijnhouders, ofwel entiteiten die ten minste 155 dagen bitcoins vasthouden, de afgelopen tijd massaal hun munten op de markt hebben gedumpt toen bitcoin zijn vorige recordhoogte van 69.000 dollar naderde.

Sinds december heeft dit cohort 735.000 BTC afgestaan, waarvan ongeveer 60 procent te wijten is aan enorme uitstromen uit Grayscale’s spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Ook liet hij weten dat de zogenoemde MVRV-ratio (‘Market Value to Realized Value’), een indicator die de winstgevendheid van iedere bitcoin meet, flink is opgedreven dankzij de prijsrally van de afgelopen tijd.

Sinds de grens van 70.000 dollar werd gepasseerd, steeg de metriek tot één standaarddeviatie boven zijn gemiddelde, wat een gebruikelijk punt is voor investeerders om winsten te pakken.

Check sluit zijn reeks berichten op X af door zijn meer dan 88.000 volgers te verzekeren dat er geen reden tot zorg is met de huidige correctie. ‘’Het is volkomen logisch dat de markt hier pauzeert, corrigeert en/of consolideert, en de recente beweging verwerkt,’’ aldus de analist.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie