Rodrigo van Asseldonk Rodrigo van Asseldonk
11/07/2024 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2024 11:29

Bitcoin-conferentie in Texas krijgt steun van Donald Trump als spreker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Maxim Elramsisy/Shutterstock

Politici zijn geen onbekende verschijning op bitcoinconferenties. Twee jaar geleden stond Nigel Farage, een controversiële rechtse politicus uit het Verenigd Koninkrijk, nog op het podium van de eerste editie van Bitcoin Amsterdam in de Westergasfabriek.

Bij de tweede editie in oktober was voormalig FVD’er Eva Vlaardingerbroek een van de sprekers. Binnenkort zal Donald Trump zich bij dit rijtje voegen, want over twee weken zal hij spreken op een van de grootste Bitcoin-conferenties: Bitcoin Nashville.

$6 miljard aan Bitcoin van Mt.Gox in beweging; koers zakt naar $63.000
$6 miljard aan Bitcoin van Mt.Gox in beweging; koers zakt naar $63.000

Een echte ‘crypto cowboy’


De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werd gisteren
aangekondigd als een van de sprekers op de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville, Tennessee. Dit nieuws kwam niet geheel onverwachts, nadat eerder op de dag andere sprekers bekend maakten dat zij ruimte moesten maken voor wat in een e-mail werd omschreven als ‘een hele speciale gast’.

Deze zet sluit aan bij Trumps pro-crypto campagne, waarmee hij de steun van Bitcoiners hoopt te winnen voor de verkiezingen in november. De afgelopen maanden heeft de presidentskandidaat van de Republikeinse Partij zijn steun uitgesproken voor de cryptocurrency- en blockchain-industrie. Op de laatste dag van de conferentie, die plaatsvindt van 25 tot 27 juli, zal Trump gedurende 30 minuten spreken om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Ook andere Amerikaanse politici zullen op de conferentie spreken, waaronder rivaliserend presidentskandidaat Robert Kennedy Jr. Hij staat positief tegenover Trumps deelname en verklaarde blij te zijn dat Trump zijn mening over bitcoin (BTC) heeft veranderd.

“Als ik niet meedoe aan de race, zullen mijn aanhangers op president Trump stemmen”, zei Kennedy in mei.

 

Advertentie

In volle galop naar Nashville: Trump zet in op crypto


In mei begon de Trump-campagne crypto-donaties te accepteren, waaronder Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Solana. Hiermee kwam hij een belofte na die hij had gedaan aan Trump NFT-houders tijdens een
evenement in Mar-a-Lago.

Deze bijeenkomst werd door velen gezien als een keerpunt in het nationale debat over cryptobeleid. Trump gaf hier ook aan zich te willen inzetten voor bitcoin mining als hij opnieuw president wordt. Zijn pleidooi heeft hem de steun opgeleverd van prominente figuren in de crypto wereld, zoals Gemini-oprichters Cameron en Tyler Winklevoss, en Cathie Wood, CEO van Ark Invest.

Wat Trump precies zal zeggen tijdens zijn toespraak is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk zal hij lof uitspreken over Bitcoin. De cijfers liegen er in ieder geval niet om; Polymarket voorspelt momenteel een kans van 63% dat Trump de verkiezingen wint.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Rodrigo van Asseldonk

Rodrigo van Asseldonk is sinds februari 2024 een gewaardeerd lid van het Crypto Insiders team. Via een samenwerking met Student Blockchain Association Netherlands (SBAN) kwam hij in contact met Crypto Insiders en sindsdien schrijft hij met passie over de wereld van cryptocurrency. Met een dubbele graad in Rechten en Corporate Finance aan de Radboud Universiteit en zijn ervaring in het opzetten van studenteninitiatieven, brengt Rodrigo een unieke combinatie van juridische en financiële kennis naar zijn artikelen. Zijn interesse in Bitcoin en de democratisering van geld inspireert hem om blockchainconcepten toegankelijk en leuk te maken voor een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie