John van Meer John van Meer
28/11/2023 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2023 14:16

Bitcoin Consultant: Crypto onveilig? Doe dit dan onmiddellijk

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Dag mensen, ik heb weer een nieuwe video voor jullie! Dit keer iets anders dan een bitcoin (BTC) analyse. In deze video deel ik namelijk vier cruciale tips voor zowel nieuwkomers in de wereld van cryptocurrency als voor de meer ervaren investeerders. Ondanks hun ervaring, zie ik klanten die fundamentele veiligheidsmaatregelen nog steeds niet toepassen. Dit kan leiden tot aanzienlijk geldverlies. Laten we deze essentiële tips doornemen.

Waarom de aanstaande Bitcoin halving anders wordt, volgens Grayscale
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Implementeer Tweefactorauthenticatie (2FA) op je crypto exchange account

De eerste en meest cruciale stap is het instellen van tweefactorauthenticatie (2FA) op je accounts. Dit vereist niet alleen een gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook een extra code die elke 30 seconden vernieuwt. Dit maakt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot je account op bijvoorbeeld Bitvavo.

Er zijn verschillende authenticatie-apps beschikbaar, waaronder Google Authenticator en Authy. Deze apps genereren een zescijferige code die je nodig hebt om in te loggen. Het maakt niet uit welke je kiest, zolang je maar 2FA activeert.

Advertentie

Bescherm je crypto wallet seed phrase

Een tweede belangrijke stap is het veilig bewaren van je seed phrase. Dit is een reeks van 12 of 24 woorden die je krijgt bij het aanmaken van een crypto wallet, of dit nu een digitale of hardware wallet is.

Veel gebruikers maken de fout door deze seed phrase digitaal op te slaan, zoals in een cloudservice of Google Docs. Deze accounts kunnen echter gehackt worden. Schrijf je seed phrase op en bewaar deze op meerdere veilige plaatsen.

Het veilig bewaren van je seed phrase garandeert dat je altijd je wallet kunt herstellen, zelfs als je online wordt gehackt. Het is absoluut noodzakelijk dit niet online op te slaan of via communicatiemiddelen zoals WhatsApp te delen.

Benieuwd naar de rest van de tips zodat je goed beschermd bent in de wilde, maar mooie wereld van crypto? Bekijk dan mijn video hierboven!

Meer leren over bitcoin en andere crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie