John van Meer John van Meer
20/11/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 09:58

Bitcoin Consultant: Eerst koersdaling en daarna richting $48.000?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Dag mensen! Ik heb weer een nieuwe video voor jullie. In deze video bespreek ik bearish signalen die wijzen op een mogelijke daling van de bitcoin koers, maar ook de potentie voor een stijging naar $41.000 – $48.000 in de komende weken en maanden.

Verder bekijken we een aantal opvallende marktgebeurtenissen, zoals de verkoop van aandelen door een CEO van een grote bank. Wat zegt dit over de mogelijke bredere economische ontwikkelingen?

Bitcoin koers analyse: Bearish signalen

Bitcoin toont bearish signalen die kunnen wijzen op een tijdelijke top en een aanstaande daling. Deze signalen bestaan uit technische indicatoren en patronen, zoals de Hanging Man candlestick en een overbought Relative Strength Index (RSI).

Deze patronen suggereren dat de markt rood kan gaan kleuren. Maar, zolang bitcoin boven bepaalde steunniveaus blijft, zoals $33.000 en $35.000, blijft de algehele trend positief met een potentiële stijging richting de $41.000 en $48.000.

Op de futures markt zien we ook negatieve signalen. Dit wordt ondersteund door de dagelijkse RSI, die een bearish divergentie vertoont. Dit patroon, waarbij de koers hogere toppen maakt terwijl de RSI lagere toppen vormt, kan wijzen op verminderde koopkracht en een mogelijke ommekeer van de huidige opwaartse trend.

Mogelijke scenario’s voor bitcoin

Een belangrijk aandachtspunt is de liquiditeitsverdeling in de markt. Op korte termijn kan bitcoin een opwaartse beweging maken om liquiditeit boven de huidige koers te grijpen. Dit kan echter gevolgd worden door een neerwaartse beweging om liquiditeit te verzamelen rond de $35.000 en mogelijk zelfs rond de $33.000.

Deze bewegingen zijn consistent met wat we in het verleden hebben gezien, zoals de reactie van bitcoin op eerdere problemen in de banksector. Bekijk de video hierboven voor mijn volledige analyse!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer leren over ethereum, cardano en andere crypto

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement