John van Meer John van Meer
18/11/2023 21:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2023 18:25

Bitcoin Consultant: Is het te laat om bitcoin te kopen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De recente stijging van bitcoin (BTC) van net boven de $15.000 naar $38.000 heeft velen doen afvragen: “Is het nu te laat om bitcoin te kopen?” In deze video ga ik deze vraag onderzoeken door verschillende aspecten van bitcoin en de cryptomarkt te analyseren.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Huidige bitcoin koers

Allereerst is het belangrijk om de recente geschiedenis van bitcoin te bekijken. In de bullmarkt van 2016 tot 2018 steeg de bitcoin koers van ongeveer $1.000 naar bijna $20.000. Wat volgde was een bearmarkt en een periode van consolidatie, inclusief enkele shake-outs – snelle dalingen die vaak leiden tot paniekverkoop. Interessant is dat na een aanzienlijke daling, zoals de COVID-crash, bitcoin vaak sterke herstelperiodes liet zien.

In de huidige markt zien we dat bitcoin meer dan verdubbeld is in waarde in de afgelopen 12 maanden. Toch is de wereldwijde interesse in bitcoin, gemeten aan de hand van zoekopdrachten op Google, relatief stabiel gebleven.

Dit suggereert mogelijk dat de recente stijgingen niet worden aangedreven door een massale instroom van nieuwe investeerders, wat betekent dat de markt mogelijk nog niet verzadigd is.

Zijn we te laat om bitcoin te kopen?

Ik denk ik dat het nog niet te laat is om te bitcoin kopen. Een van de redenen hiervoor is dat de grote massa, de zogenaamde retailinvesteerders, nog niet volledig in de markt zijn gestapt. Historisch gezien leiden periodes waarin deze grote groep investeerders actief wordt tot de grootste prijsstijgingen.

Verder wijst de toename in interesse voor bitcoin beursfondsen (ETF’s) erop dat er nog steeds ruimte is voor groei. Dit kan duiden op een groeiende belangstelling van meer gevestigde financiële spelers in de cryptomarkt.

Mijn volledige analyse zie en hoor je hierboven in mijn nieuwe video!

Advertisement

Meer leren over crypto

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement