Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 14:04

Bitcoin correctie van 50% is niets nieuws, zegt Morgan Stanley

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin correctie van 50% is niets nieuws, zegt Morgan Stanley

Foto: MJgraphics/Shutterstock

De verwachtingen omtrent de bitcoin (BTC) koers waren in 2021 zeer hooggespannen. Nadat het jaar met een knal begon, corrigeerde bitcoin echter met meer dan 50% omlaag in de zomer. Toch kon de koers vervolgens weer hard stijgen en bereikte bitcoin tegen eind november een nieuwe all-time high (ATH) van $69.000.

Veel marktparticipanten waren overtuigd dat bitcoin vervolgens boven $100.000 zou uitstijgen en zelfs nog in 2021. Echter corrigeerde bitcoin juist weer hard omlaag en de koers kwam vorige week op $33.000 uit, zo’n 52% onder de ATH van november.

Dit soort hevige correcties zijn niet nieuw in de cryptocurrency-markt. Ze kunnen echter wel voor veel angst en paniek zorgen, vooral onder nieuwe participanten, die dit soort correcties nog niet eerder meemaakten. Het afgelopen jaar zagen we dan ook vooral nieuwe investeerders tijdens correcties hun BTC verkopen. Oudere investeerders gebruikten dit soort momenten om juist meer BTC te accumuleren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Morgan Stanley over bitcoin

Dat correcties van 50% niet nieuw zijn in de crypto-markt, komen nu ook de grote banken achter. Morgan Stanley, een enorme Amerikaanse investeringsbank, meldt dan ook precies dit in een nieuwe nota genaamd “State of the bear market.”

Sheenah Shah, hoofd crypto-onderzoek bij de bank, meld dat bitcoin maar liefst 15 bearmarktcorrecties heeft ondergaan en dat de huidige correctie vergelijkbaar is met de eerdere. Zij voegt daaraantoe dat het moeilijk is om de echte waarde van bitcoin te bepalen. Het wordt namelijk vooral op een speculatieve wijze verhandeld:

“Totdat bitcoin vaak wordt gebruikt als valuta voor goederen- en dienstentransacties (in de crypto- of niet-cryptowereld), is het moeilijk om bitcoin te waarderen op fundamentele vraag buiten de speculatie met activa.”

Verder meldt de notitie dat investeerders wellicht geduldig moeten zijn als we inderdaad in een berenmarkt nu zitten. Daar zijn overigens lang niet alle analisten het mee eens, volgens velen zitten we nog steeds in een bull-cyclus.

Tot slot meldt de notitie dat als bitcoin door $28.000 zakt, het dieptepunt van de correctie afgelopen zomer, dat verdere daling zijn te verwachten. Maar mocht bitcoin door $45.000 breken, dan zou dat wellicht een trendommekeer kunnen betekenen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie