Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
09/06/2024 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2024 14:06

Bitcoin crash is ’tijdelijke situatie’, verwachten cryptohandelaren

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crash is 'tijdelijke situatie', verwachten cryptohandelaren

Foto: Standret/Shutterstock

De crypto markt leek de weg omhoog in te zetten, met bitcoin (BTC) die dicht tegen zijn oude all-time high (ATH) van bijna $74.000 kwam te staan. De koers bleek een andere weg in te zetten en zakte onlangs tot onder de $69.000.

De daling volgde op beter dan verwachte Amerikaanse werkgelegenheidsdata. De totale werkgelegenheid in het land steeg met 272.000 banen in mei, terwijl het werkloosheidspercentage met 0,1 procent steeg.

Hoewel het nieuws over de toename positief is voor Amerika betekent het gek genoeg dat risicovollere activa zoals de bitcoin koers dalen. Deze cijfers zorgden daarom voor onzekerheid in de crypto markt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Daling van bitcoin en ethereum biedt kansen

Verschillende handelaars zien de huidige marktcorrectie als een koopkans en anticiperen op een snelle opleving van crypto als bitcoin en ethereum (ETH). Sommige handelaren kochten zelfs dips voor korte termijn transacties, in de verwachting dat de markt snel zou herstellen.

Handelaren die nieuw zijn bij Bitvavo ontvangen nu een gratis 10 euro welkomstbonus. Maak via deze link een account aan om gratis 10 euro te ontvangen.

Als het aan verschillende cryptohandelaren ligt, zoals “il Capo of Crypto” en “Kaleo”, is de huidige situatie slechts een “shakeout“. Na een korte daling verwachten ze dan ook een bullish voortzetting. Ze benadrukten dat als de belangrijkste ondersteuningsniveaus standhouden, de markt waarschijnlijk weer zal stijgen.

Advertentie

Volatiliteit op komst in de cryptomarkt

Wat opvalt is dat de volatiliteit van bitcoin onlangs daalde tot een historisch laag niveau. In de periode van 24 mei tot 7 juni bereikte de 15-daagse volatiliteit een dieptepunt, behorend tot de laagste 6% van de gevallen in de geschiedenis van de digitale munt, aldus Rapha Zagury, CIO van Swan Bitcoin.

Ook heeft de open interest (OI) in bitcoin in de afgelopen dagen een toename gezien van meer dan 2 miljard dollar, wat ook kan duiden op marktvolatiliteit.  Open interest vertegenwoordigt de totale waarde van openstaande derivatencontracten zoals opties en futures. Op 6 juni bereikte de OI 36,92 miljard dollar na een periode van gestage groei.

Historisch gezien kunnen periodes van lage volatiliteit leiden tot aanzienlijke koersuitbraken, maar dit biedt geen garantie voor de toekomst, waarschuwt Zagury. Voor investeerders betekent het in ieder geval dat de komende periode er een is om nauwlettend in de gaten te houden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie