Ivo Melchers Ivo Melchers
14/12/2023 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2023 07:53

Bitcoin crasht na melding over gevaar in populaire crypto wallets

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crasht na melding over gevaar in populaire crypto wallets

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Bitcoin (BTC) was vandaag lekker op dreef, maar een grote industriebrede exploit gerelateerd aan hardware walletgigant Ledger heeft de koers een flinke tik gegeven. Crypto-gebruikers worden massaal gewaarschuwd om geen decentrale applicaties (dApps) in gebruik te nemen vanwege het aanzienlijke risico dat er momenteel mee gepaard gaat. Wat is er precies aan de hand?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto dApps in gevaar dankzij Ledger Connect Kit

De front-end van meerdere dApps die gebruik maken van Ledger’s Connect Kit, waaronder Zapper, SushiSwap, Balancer en Revoke.Cash, zijn gecompromitteerd. De hardware walletfabrikant liet om 14:30 uur op sociale mediaplatform X weten een schadelijke versie van de Ledger Connect Kit te hebben geïdentificeerd en verwijderd. ‘’Er wordt nu een legitieme versie gepushed om het schadelijke bestand te vervangen’’, aldus Ledger.

Ledger Connect kit is een softwarebibliotheek die door Ledger wordt onderhouden en door veel dApps wordt gebruikt. Het biedt de tools en functionaliteiten voor ontwikkelaars om software te maken waarmee veilige verbindingen gelegd kunnen worden met de hardware wallets van Ledger.

Ledger adviseert om geen interactie aan te gaan met dApps. Verder benadrukt het dat de hardware wallets zelf of Ledger Live, de interface waarmee gebruikers hun cryptomunten kunnen beheren, niet zijn aangetast door de exploit.

De bibliotheekcode zou zijn vervangen door kwaadaardige software, gemaakt door hackers, bedoeld om er met de activa van nietsvermoedende gebruikers vandoor te gaan. Beveiligingsbedrijf Blockaid beschreef het als een ‘’supply chain aanval’’ op Ledger Connect Kit en schatte dat er in de afgelopen paar uur voor zo’n 150.000 dollar aan crypto verloren is gegaan.

Bitcoin koers zakt in elkaar

De bitcoin koers is in een kort tijdsbestek hard gedaald als gevolg van het nieuws. Vlak voordat Ledger zijn gebruikers op de hoogte stelde stond de koers nog gelijk aan ongeveer 42.900 dollar, maar in 10 minuten tijd werd een dieptepunt van vlak boven de 41.300 dollar bereikt.

Dit weerspiegelt een totale daling van maar liefst 3,7 procent. Inmiddels is bitcoin echter alweer omhooggeklommen tot een huidige prijs van 42.415 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie