Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2022 10:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2022 10:06

Bitcoin daalt na flinke bounce, Fed zorgt wellicht voor nog meer volatiliteit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt na flinke bounce, Fed zorgt wellicht voor nog meer volatiliteit

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

In deze dagelijkse bitcoin (BTC) updates van Crypto Insiders gaven we de laatste dagen regelmatig aan dat de publicatie van de inflatiecijfers in de VS voor veel volatiliteit kan zorgen op de financiële markten, vooral als deze hoger uitpakt dan verwacht. Dat bleek gisterenmiddag ook precies te gebeuren. De aandelenmarkten zakten even flink en die paniek sloeg over naar de cryptocurrency-markt.

De consumer price index (CPI) komt op maar liefst 7,5% uit, het hoogst sinds 1982. Desondanks bleef de schade op bitcoin gering. De meeste investeerders houden nog altijd stevig hun BTC vast en een aantal kochten gelijk de dip. Daardoor kon de koers vrijwel onmiddellijk een sterke bounce maken. Echter bleef het daar niet bij.

Bitcoin nadert de “euforische fase” van de cryptomarkt, zegt onderzoek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin maakt flinke bounce, maar daalt dan toch

De bitcoin koers was voor de CPI publicatie flink aan het stijgen en duwde langzamerhand door de weerstand rond $45.000. Toen kwamen de cijfers naar buiten en bitcoin dook van $45.200 naar $43.300, een daling van 4,2% in minder dan een uur.

Bitcoin maakte onmiddellijk een sterke bounce en de koers schoot weer terug naar $45.250. Vervolgens bleef bitcoin nog even verder stijgen en tikte een piek van ongeveer $45.700 aan, de hoogste prijs in meer dan vijf weken.

Toen begon bitcoin echter toch fors te dalen. De koers leek in eerste instantie verder te ontkoppelen van de aandelenmarkten, maar de correlatie nam vervolgens weer toe. Dat had wellicht te maken met de Federal Reserve, die kort na de publicatie over een mogelijke eerdere verhoging van de rentetarieven sprak om de inflatie tegen te gaan.

Bitcoin zakte gedurende gisterenavond en afgelopen nacht met zo’n 6% naar $42.900. Toch lijkt de $43.000, een cruciaal niveau, als support stand te houden. Bitcoin komt op het moment van schrijven bij $43.500 uit op Binance en €38.150 op Bitvavo.

Advertentie

Bitcoin analisten bullish, maar volatiliteit mogelijk aanstaande

De Fed gaat op 14 februari een besloten vergadering houden. De inflatiecijfers pakken hoger uit dan verwacht en er wordt daarom gespeculeerd dat de Amerikaanse centrale bank wellicht ervoor kiest om al eerder de rentetarieven te verhogen. Dat kan wederom voor veel volatiliteit zorgen en wellicht zelfs bearish uitpakken voor bitcoin. Desondanks zien de on-chain gegevens er nog altijd veelbelovend uit.

Voor nu is het een goed teken dat bitcoin boven de $43.000 en de 50-dagen exponential moving average (EMA) standhoudt. Bitcoin begeeft zich nog altijd in een trend van higher highs en higher lows. Toch is een pullback naar $38.000-$40.000 nog altijd mogelijk, maar daar zou nu veel support moeten zitten. Als bitcoin door $45.000 breekt, zal er echter alsnog ook veel weerstand liggen tussen $46.000 en $50.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie