Kevin Schijven Kevin Schijven
02/03/2023 09:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2023 09:24

Bitcoin daalt terwijl verkoopdruk vanuit miners en whales toeneemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt terwijl verkoopdruk vanuit miners en whales toeneemt

Foto: Parilov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef gisteren steken rond de $23.900, al tikte de koers op een aantal beurzen even $24.000 aan. Vervolgens begon bitcoin weer te dalen en viel gisterenavond terug naar die beruchte support rond $23.400.

Vanaf daar maakte bitcoin een kleine bounce, maar kwam afgelopen nacht niet verder dan $23.700 en zakte toen weer snel. Op het moment van schrijven probeert de koers wederom grip op te vinden op de $23.400 en komt uit op $23.450 op Binance en €22.040 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,7% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $453 miljard en de dominantie op 42,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Macro begint ongunstig uit te zien voor bitcoin

De macro-economische toestand begint er langzamerhand toch weer slechter uit te zien, vooral voor risicovolle assets als bitcoin. Inflatiecijfers liggen hoger dan verwacht waardoor de Federal Reserve gisteren hintte naar zwaardere renteverhogingen.

Ondertussen sloten gisteren Amerikaanse aandelenmarkten ook in het rood en stijgt de Amerikaanse 2-jarige treasury yield, of obligatierendement, naar het hoogste punt sinds 2007.

Daarnaast is de liquiditeit voor bitcoin fors aan het afnemen en deze ligt inmiddels zo laag als tijdens de val van Terra (LUNA), meldt analysebedrijf Kaiko.

Advertentie

Toch nog altijd veel vertrouwen onder BTC HODL’ers

Ondanks alle onzekerheid over de macro-economische toestand, is er nog altijd veel vertrouwen onder een grote groep investeerders. Een record van 67% van het aanbod van bitcoin is al meer dan een jaar niet bewogen, meldt Reflexivity Research

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin whales en miners zorgen voor verkoopdruk

Analysebedrijf Santiment meldt dat het aantal bitcoin whales, investeerders met grote hoeveelheden BTC in bezit, alsmaar blijft afnemen. Dat kan een goed teken zijn en meer decentralisatie suggereren. Echter schoot de prijs juist omhoog toen het aantal whales op het hoogst lag.

Daarnaast meldt Cryptoquant analist Abram Chart dat whales momenteel actief zijn op spot exchanges. Dat gebeurt meestal wanneer er een grote instroom van BTC naar exchanges te meten is en dat kan tot nog meer verkoopdruk leiden.

Daartegenover meldt analysebedrijf Glassnode dat kleinere investeerders, de shrimps en crabs, juist wel BTC accumuleren.

Het lijkt er echter op dat bitcoin miners weer zijn begonnen met het verkopen van hun voorraden, meldt analist Ali Martinez:

Waarom Bitcoin de dramatische inflatiecijfers negeert en toch stijgt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie