Kevin Schijven Kevin Schijven
06/07/2021 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2021 14:22

Bitcoin dipt en herstelt, ethereum en Binance coin trekken sterker aan, DeFi presteert weer het best

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dipt en herstelt, ethereum en Binance coin trekken sterker aan, DeFi presteert weer het best

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Langzamerhand begint het sentiment op de cryptocurrency markt steeds positiever aan te voelen. De totale marktkapitalisatie kwam vanochtend voor het eerst in twee weken boven $1,5 biljoen uit. Echter zorgt een kleine dip vanochtend dat de marktkapitalisatie weer onder de $1,5 biljoen zakt, maar het ziet er naar uit dat dit wellicht van korte duur zal zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) dipte gisteren in eerste instantie verder omlaag, maar maakte toen een flinke stuiter omhoog toen de koers $33.500 aantikte. Gedurende nacht bleef bitcoin rond $34.000 slingeren, maar in de vroege uren vanochtend begon de koers weer te stijgen en kwam even bij $35.000 uit.

Echter bleek de weerstand rond $35.000 te groot te zijn. Bitcoin werd weer afgewezen en dipte omlaag naar $34.000. Toch is de koers momenteel alweer aan het stijgen en de kans dat later vandaag opnieuw $35.000 getest wordt, lijkt groot te zijn. Mocht bitcoin hierdoorheen kunnen breken dat ligt er alsnog veel weerstand rond de niveaus van $36.000, $37.000 en $38.000. Bitcoin werd de afgelopen weken hier vaker afgewezen.

We zien vandaag vooral de koersen van altcoins aantrekken; de dominantie van bitcoin neemt dan ook weer iets af en komt vandaag op 43% uit.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) werd vanochtend afgewezen rond $2.350, maar is inmiddels van de dip alweer bijna hersteld. Langzamerhand is de ether weer aan klimmen na een lange rode periode, de koers staat 3% in de plus vandaag, 10% in de plus deze week en 22% ten opzichte van 2 weken geleden. Echter staat ETH nog wel 47% onder de all-time high (ATH) van $4.350 van 12 mei.

Ether presteert de laatste dagen beter dan de rest van de top 10, maar we zien vandaag ook de binance coin (BNB) flink aantrekken. De BNB koers dipte ook aan het eind van vanochtend, maar is inmiddels alweer grotendeels hersteld. BNB staat vandaag meer dan 6% in de plus, maar nog wel 54% onder de ATH van 10 mei.

Het zijn vandaag vooral de decentralized finance (DeFi) tokens die weer opvallend goed presteren. Uniswap (UNI) en curve (CRV) stijgen met 15%, compound (COMP) met 22%, sushi (SUSHI) en aave (AAVE) met 25%. Synthetix (SNX) stijgt wederom  met 30% vandaag. SNX staat inmiddels 75% in de plus deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie