Wessel Kersting Wessel Kersting
13/07/2022 19:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2022 19:13

Bitcoin dit jaar richting $12.000? Deze analisten denken van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dit jaar richting $12.000? Deze analisten denken van wel

Foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Het voorspellen wat de koersen in de toekomst gaan doen kan niemand. Toch blijft het interessant om te lezen wat experts zoal verwachten. In een nieuw rapport van Finder doen een aantal van deze deskundigen uitspraken en vinden we ook een schatting van hoe lang een mogelijke crypto winter kan gaan duren.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin prijsverwachtingen

Martin Froehler, CEO van Morpher, gaf bijvoorbeeld aan te denken dat bitcoin (BTC) eerst naar de $12.000 zal zakken. Na deze bearish prijsactie schieten we richting de $40.000 voor het eind van het jaar.

“Het is redelijk om te verwachten dat er de komende maanden meer grote projecten zullen mislukken. Het sentiment onder de retail investeerders bevindt zich op een historisch dieptepunt als gevolg van de wereldwijde economische onzekerheid en inflatie. Miners met een hoge hefboomwerking, die net de uittocht uit China moesten verwerken, zullen capituleren en de neerwaartse druk nog meer vergroten. We zullen nog lagere bitcoin-prijzen zien.” Voegde Froehler hier aan toe

De mening van Vetle Lunde, een analist bij Arcane Research, kom redelijk overeen met die van Froehler. Hij denkt namelijk dat BTC eerst nog richting de $13.000 zakt, om het jaar rond de $20.000 af te sluiten.

“Renteverhogingen en verkrapping van de balans dwongen de aanvankelijke neerwaartse druk in een omgeving van hoge correlatie met Amerikaanse aandelen. De ineenstorting van Luna/UST had een enorme impact op verschillende fondsen en kredietverstrekkers, met besmetting en de ineenstorting van 3AC tot gevolg. Verdere aanscherping en afwikkeling van slechte crypto-schulden zullen ontnuchterende tijden creëren en beleggers zouden zich moeten klaar maken voor meer moeilijkheden. Zei Lunde

Advertentie

Cryptocurrency winter op komst?

De daling van bitcoin is een reflectie van de algemene financiële markten. Vele denken dat er een crypto winter is begonnen. Maar hoe lang zal deze ‘winter’ duren?

Dit werd aan een panel van cryptocurrency- en Web3-specialisten gevraagd. Hieruit bleek dat 29% van de bevraagden denkt dat de markt dit jaar nog zal herstellen. 46% is minder bullish en denkt dat we pas in 2023 weer omhoog zullen gaan. 24% geeft aan te denken dat we pas in 2024 zullen stijgen.

Paul Levy, een hoofddocent aan de Universiteit van Brighton, denkt dat de crypto winter tot de tweede helft van 2023 zal blijven. Hij voorspelt dat BTC op $15.000 zal staan aan het eind van het jaar.

“Bitcoin zal waarschijnlijk terugveren in 2023, wat kan leiden tot te hoge verwachtingen en verdere instabiliteit. Veel hangt natuurlijk af van gebeurtenissen in de wereld, zoals de oorlog in Oekraïne en zijn eigen voortdurende impact op het wereldwijde vertrouwen.” gaf Levy aan

Hoewel de meningen verschillen over waar bitcoin aan het eind van het jaar staat, lijkt iedereen bitcoin eerst te zien dalen richting de $15.000 tot $12.000. Hoe lang bitcoin uiteindelijk op dit niveau zal blijven is echter niet iedereen het over eens.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie