Simon Bosch Simon Bosch
26/11/2022 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 09:00

Bitcoin dollar-cost averagen is je beste optie in de bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Billion Photos

Weinig mensen hadden eind vorig jaar verwacht dat de crypto-markt al in een bearmarkt zou belanden, en dat de bitcoin-prijs een jaar later al met meer dan 70% zou zijn gedaald. Helaas is dat exact wat er is gebeurd. Het effect van de dalende prijzen op de houding van investeerders is enorm. Veel investeerders blijven nu uit de buurt van de markt, maar dit is niet per se nodig. Hier lees je wat je misschien beter kunt doen.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Langzaam Bitcoin kopen

Veel mensen zullen geld hebben verloren omdat ze de markt proberen te timen. Maar dat is ongelofelijk moeilijk, en de volatiele crypto-markt zal hier niet altijd bij helpen. Niet iedereen kan goed overweg met de enorme koersbewegingen die we kennen van cryptocurrencies. Als je investering met 50%, 80% of zelfs meer daalt, dan kan dat misselijkmakend zijn.

Daarom kan dollar-cost averagen (DCA) een oplossing zijn. Met deze strategie koop je gewoon elke week of elke maand een bepaald bedrag, waardoor je instapprijs het gemiddelde is van al deze instapmomenten. Zo bespaar je jezelf een hoop kopzorgen, en als je geluk hebt presteer je zo nog beter dan wanneer je actiever was gaan handelen.

Advertentie

Coinmerce

Een handig platform waarbij dollar-cost averagen kan is het Nederlandse Coinmerce. Via de functie Coinmerce Earn kun je niet alleen een extra dividend ontvangen op je crypto’s, je kunt je kooporders er ook mee spreiden. Dit kan automatisch, zo neem je je zorgen volledig weg.

Bitcoin prijs breekt $70.000, maar we zijn er nog lang niet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Dollar-cost averagen niet alleen voor crypto

Uiteraard geldt dit ook voor andere activa dan bitcoin (BTC). Je kunt het toepassen op elke denkbare altcoin, nieuw en oud, groot en klein. Zeker voor tokens die erg weinig waard zijn kan dit handig zijn. Vaak geldt dat hoe kleiner de marktwaarde is hoe volatieler de activa kan zijn. Als je geleidelijk aan instapt, dan kun je jezelf een hoop pijn besparen.

Ook buiten de markt voor cryptovaluta geldt dit. Volatiliteit is weliswaar de tweede naam van de crypto-markt, maar dat betekent niet dat andere activa volledig risicoloos zijn. Integendeel zelfs, kijk bijvoorbeeld eens naar Amazon of Facebook. Dit zijn bedrijven die vorige zomer nog als één van de weinigen een enorme marktwaarde van meer dan 1 biljoen (1.000 miljard) hadden. Maar ondertussen zijn ze wel met respectievelijk 50% en 70% gedaald.

Uiteraard is dit niet voor iedereen, sommige mensen zoeken juist de volatiliteit op omdat het mogelijkheden biedt. Maar als je geleidelijk aan koopt, dan doet het niet zo’n zeer – of het nou gaat om bitcoin, altcoins of totaal andere activa.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie