Timo Bult Timo Bult
06/03/2022 09:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2022 09:25

Bitcoin door geopolitieke situatie steeds meer ‘risk-off’, CoinShares CSO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin door geopolitieke situatie steeds meer 'risk-off', CoinShares CSO

Foto: kkssr/Shutterstock

Nooit eerder was de potentiële kracht van Bitcoin (BTC) zo duidelijk zichtbaar. De chief strategy officer (CSO) van crypto-investeringsbedrijf CoinShares, Meltem Demirors, denkt dan ook dat de huidige geopolitieke situatie ervoor zal zorgen dat bitcoin zijn imago als risicovolle investering van zich af kan schudden. Dat zij Demirors in een recent interview met Bloomberg Technology.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Oorlog en protesten, bitcoin de oplossing?

In het interview haalt Demirors een aantal grote gebeurtenissen aan die de kracht van bitcoin blootleggen. Ten eerste hadden we de grootschalige protesten van vrachtwagenchauffeurs in Canada, en nu hebben we de oorlog in Oekraïne. Uiteraard zijn deze twee gebeurtenissen niet vergelijkbaar in schaal. Wel leggen ze allebei een probleem bloot:

“Niet alleen hebben we dit conflict in Oost-Europa, maar we zagen onlangs ook de Canadese vrachtwagenchauffeurs die de toegang tot het banksysteem werd afgesneden, wat opnieuw een geval was waar er veel werd gepraat over Bitcoin.”

Advertentie

Steeds meer bewustzijn van Bitcoins potentie

Bitcoin biedt voor de gemiddelde Oekraïner en Rus een mogelijke uitweg om te ontsnappen aan de ellende die is ontstaan door het conflict. Daarbij is bitcoin een apolitieke vorm van geld die censuur-resistent is.

“Ik denk dat wat we hier zien een groeiend bewustzijn is over de hele wereld dat mensen, burgers die echt het slachtoffer zijn van oorlogen die worden uitgevochten door supermachten, voor het eerst een keuze hebben.”

Demirors voegt hieraan toe: “Misschien is dit het begin van het feit dat Bitcoin niet langer een ‘risk-on‘ bezit is, maar mogelijk na verloop van tijd een ‘risk-off’ bezit wordt.” Echter is het nu nog te vroeg om dat oordeel ook daadwerkelijk te trekken, zo stelt Demirors.

Sancties omzeilen met BTC

Aangezien bitcoin voor iedereen toegankelijk is, rijst natuurlijk de vraag of ook de Russische economie crypto kan gebruiken om aan de gevolgen te ontkomen. Advocaat Jake Chervinsky liet zich hier eerder over uit en gaf drie redenen waarom dat onwaarschijnlijk is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie