Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin en andere cryptocurrencies blijven dalende trend vertonen

Bitcoin en andere cryptocurrencies blijven dalende trend vertonen

Op 1 augustus is Bitcoin met meer dan 8% gedaald van $8.300 naar $7.500 en de waarde van de crypto-markt zakte naar $270 miljard. In de afgelopen 24 uur zijn Bitcoin en andere cryptocurrencies weer licht terug geveerd. Het was een zwakke groei van minder dan 2%, terug naar $7,680.

bitcoin_en_andere_cryptocurrencies_blijven_dalende_trend_vertonen_grafiek

- Advertentie -

Vorige week deden cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum het nog goed en hielden een relatief constant koerswaarde. In de afgelopen 48 uur heeft Bitcoin $1,3 miljard aan volume verloren en Ethereum is zelfs met meer dan 20% gezakt. Zelfs Tether (USDT), die het normaal goed doet in periodes van onzekerheid, was tevens gedaald in waarde.

Afgaande op de laatste ontwikkelingen zou men kunnen speculeren dat de vraag naar crypto op korte termijn iets afgenomen is. Het lijkt er dan ook op dat de kans op verdere dalingen de komende dagen groter is dan dat de koersen weer zullen toenemen. Een terugkeer van de Bitcoin-waarde boven de $8.000 lijkt nu nog verder weg te zijn.

CEO van BitMEX, Arthur Hayes, denkt dat de markt binnenkort weer aan een correctie toe is voordat er weer een sterke groei zal plaatsvinden.

Paolo Passeri, een cryptocurrency onderzoeker, heeft in een interview aangegeven dat er nog enorme problemen zijn met de ICO- (initial coin offering) markt en de onzekerheid van investeerders in cryptocurrencies. Deze uitspraak kwam nadat KickICO gehackt werd eind vorige maand. Hij legt uit:

Weer een crypto bedrijf dat het slachtoffer is van hackers. Vorige week vrijdag is ICO platform KickICO het meest recente slachtoffer geworden en zijn er 70 miljoen KICK tokens gestolen. Tijdens de hack was de waarde van deze tokens ongeveer $7,7 miljoen.

Passeri geeft aan dat hacks en negatief nieuws rondom de ICO-markt een impact zullen blijven hebben op de waarde van cryptocurrencies. Tevens geeft hij aan:

Ondanks de hack was gesignaleerd en verdere schade is vermeden, vermindert dat de zorgen hierover niet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.174,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.225,18 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.239,99 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.248,05 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.460,65 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.