Rico Engelbarts
02/07/2018 18:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:04

Bitcoin en Ether stijgen met 5% terwijl crypto-markt $15 miljard toevoegt binnen 2 uur tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_en_ether_stijgen_5_procent_markt_voegt_15_miljard_dollar_toe_in_twee_uur

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de afgelopen paar uur registreerden Bitcoin en Ether, de cryptocurrency van het Ethereum-netwerk, een waardestijging van meer dan 5%, dankzij een plotselinge piek in het volume.
Binnen slechts enkele uren steeg het volume van Bitcoin (BTC) met meer dan $1 miljard, terwijl dat van Ether (ETH) met bijna 20% toenam.
bitcoin_en_ether_stijgen_5_procent_markt_voegt_15_miljard_dollar_toe_in_twee_uur_grafiek

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volume keert terug

In de afgelopen paar uur steeg het volume van zowel BTC als ETH met $1,5 miljard, terwijl dat van Tether (USDT) $4,2 miljard bedroeg. De toename van het volume van de drie cryptocurrencies wijst erop dat beleggers hun in USDT opgeslagen fondsen, waarvan de waarde is afgedekt door de Amerikaanse dollar (USD), herverdelen in de andere cryptocurrencies.
Als gevolg van de snelle stijging van BTC namen ook de tokens, waaronder Aelf (ELF), ICON (ICX), Zilliqa (ZIL), WanChain (WAN) en 0x (ZRX) toe, variërend tussen de 6% en 21%, waarbij ZRX, die een winst van 21,5% ten opzichte van BTC en 27% tegenover de USD boekte, de grootste winnaar bleek.
De stijging van de prijs van Bitcoin van $6.300 naar $6,600 in de afgelopen paar uren betekent meer voor de belangrijkste cryptocurrency dan alleen maar een kleine prijsstijging van 5%; het zou er nu toe kunnen leiden dat de prijs van BTC potentieel de barrière van $7.000 weet te doorbreken gedurende deze week, met een sterk momentum en volume.

Advertentie

Fondsen zijn nog steeds bullish

Ryan Rabaglia, een partner bij Octagon Strategy, zei dat de crypto-markt, ondanks de grote correcties, er altijd in geslaagd is om uit bear cycles te komen met winsten van 100% en grote rally’s. Hij voorspelde dat de markt haar eerdere cijfers nog voor het einde van 2018 zal terugzien en dat de fondsen nog steeds bullish en optimistisch zijn over de groei van de sector op de middellange termijn. Met de nadruk op het feit dat de totstandkoming van regelgeving de markt op de lange termijn zal doen stijgen, zei Rabaglia het volgende:

Elk jaar is de markt voor cryptocurrency nog steeds ruim boven de 100%. De markt staat nog altijd in de kinderschoenen en het is nog steeds een opkomende industrie. De positie van de markt met betrekking tot de regelgeving, heeft twee kanten. De onzekerheid die er heerst rond deze regelgeving, is wat druk uitoefent op deze markt en deze verder omlaag brengt.

De crypto-gemeenschap is extreem optimistisch geweest met betrekking tot de corrigerende rally van Bitcoin en Ether in de afgelopen uren. Hoewel analisten de corrigerende rally enigzins bagatelliseerden, aangezien het slechts een waardestijging van 6% was, is de rally van vanmiddag een symbolische beweging met een grote piek in het volume die de trend van de crypto-markt in juli zou kunnen bepalen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie