Kevin Schijven Kevin Schijven
26/06/2021 08:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2021 08:37

Bitcoin en ethereum dalen weer flink, dogecoin daalt nog harder, markt verliest $100+ miljard aan waarde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum dalen weer flink, dogecoin daalt nog harder, markt verliest $100+ miljard aan waarde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt kon het herstel na de behoorlijke dip van dinsdag toch niet doorzetten. Alle koersen staan weer behoorlijk in het rood, de meeste crypto maar liefst 10% of meer. De totale marktkapitalisatie daalt van $1,41 biljoen naar $1,27 biljoen.

Crypto expert: Bitcoin moet 204% stijgen & Nederlanders krijgen gratis bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) kon in eerste instantie weer naar $35.000 herstellen na de dip naar $29.000 op dinsdag. Daar werd de koers echter had afgewezen en kwam weer in een neerwaartse trend terecht. De BTC koers slingerde gisterenavond en nacht heen en weer tussen $31.500 en $32.000 en piekte vanochtend even naar $32.850.

Toen begon bitcoin echter weer flink te dalen. Op het moment van schrijven duikt bitcoin onder $30.400 uit en staat de koers meer dan 11% in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Met deze snelheid gaan we wellicht weer een test van de support zien rond $29.000. Een verdere dip richting $24.000 is niet uitgesloten, maar we zien langzamerhand het handelsvolume weer toenemen. Dat duidt wellicht erop dat de dip gekocht wordt wat de kans op een uitbraak omlaag verkleint. Echter is het maar een kleine toename waardoor een grote uitbraak naar boven er wellicht ook voorlopig nog niet inzit.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) leek eergisteren even los te koppelen van bitcoin maar zag er afgelopen nacht weer vergelijkbaar uit. De ether koers was gisterenochtend nog boven $2.000 maar begon toen flink te dalen en kwam gisterenavond alweer op $1.800 uit. Gedurende nacht hield ether daar stand maar de koers is vanochtend ook weer flink aan het dalen. Ether zakt inmiddels onder $1.730 uit, net zo laag als de dip afgelopen dinsdag.

Uit de top 10 grootste crypto zagen we dogecoin (DOGE) tijdens de dip het hardst dalen, maar vervolgens ook weer het sterkst herstellen. Vandag staat de DOGE koers echter ook weer het diepst in het rood. Dogecoin schoot op vrijdagochtend nog hard omhoog naar $0,287, maar komt nu weer op $0,233 uit, een daling van maar liefst 19%. Dogecoin was de afgelopen 24 uur enorm volatiel, de koers vertoonde hevige schommelingen. Echter begint het volume van deze altcoin juist af te nemen, wat zou kunnen betekenen dat investeerders de dip nog niet kopen maar afwachten. Een verder daling zou dan ook geen verassing zijn.

Uit de top 100 staan near (NEAR), kusama (KSM), internet computer (ICP) en thorchain (RUNE) allemaal meer dan 15% in het rood vanochtend. Alle vier koersen staan ook bijna 40% in het rood ten opzichte van een week geleden, voor kusama is dat zelfs bijna 50%.

Toch is er ook weer een koers op markt die nog wel in het groen staat, en dat is wederom quant (QNT). QNT tikte gisterenavond voor het eerst bijna $100 aan en bereikte toen een nieuwe all-time high (ATH) van $98,55. Vervolgens corrigeerde quant koers omlaag en komt vanochtend op $80,9 uit, QNT staat daarmee alsnog 4% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en 60% ten opzichte van twee weken geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie