Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin en Ethereum (ETH) verwerkten dit jaar bijna $2 biljoen, whales verplaatsen...

Bitcoin en Ethereum (ETH) verwerkten dit jaar bijna $2 biljoen, whales verplaatsen BTC naar exchanges

- Advertentie -

Volgens data-analysebedrijf Messari hebben Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in 2020 samen $1,8 biljoen verplaatst. In totaal zal Ethereum dit jaar de $1 biljoen aanraken, wat aanzienlijk meer is dan vorig jaar, toen het slechts $300 miljard afwikkelde.

Het digitale goud zal naar inschatting $800 miljard dit jaar verplaatsen, waardoor Ethereum met ongeveer $200 miljard meer de grootste cryptocurrency heeft ingehaald. Dit kan voornamelijk te danken zijn aan de DeFi hype, die voor veel aandacht heeft gezorgd.

Kijkend naar de dagelijkse waardeoverdrachten kwam ETH ook deze zomer ver boven Bitcoin uit en steeg het tot $7 miljard per dag, terwijl BTC op de $3 miljard bleef.

Transfers tussen stablecoins en BTC/ETH daarentegen tonen een heel ander beeld. Volgens Bitinfo zou er in de afgelopen 24 uur slechts $1,7 miljard ETH zijn verplaatst, terwijl BTC meer dan $52 miljard heeft verplaatst. Voor Ethereum is dit een aanzienlijke stijging gezien dit eerder maar $200 miljoen was, maar voor Bitcoin is de transfer mogelijk een verplaatsing van coins door een exchange.

Een groot deel van de $800 miljard van BTC is te danken aan de activiteiten van whales, welke overigens recent weer zijn begonnen met het verplaatsen van hun activa. De CEO van het analyseplatform CryptoQuant legde in een recente tweet uit dat de zogenaamde Whales delen van hun bezit beginnen over te dragen van de cold storages naar exchanges.

Dit kan betekenen dat er binnen een afzienbare tijd een kleine daling in de prijs valt te zien, al zal dit niet heel veel met de huidige trend doen. Het digitale goud staat op het moment van schrijven afgerond op de $13.000, maar worstelt met de weerstand.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...