Rico Engelbarts
23/10/2020 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2020 08:15

Bitcoin en Ethereum (ETH) verwerkten dit jaar bijna $2 biljoen, whales verplaatsen BTC naar exchanges

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum (ETH) verwerkten dit jaar bijna $2 biljoen, whales verplaatsen BTC naar exchanges

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens data-analysebedrijf Messari hebben Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in 2020 samen $1,8 biljoen verplaatst. In totaal zal Ethereum dit jaar de $1 biljoen aanraken, wat aanzienlijk meer is dan vorig jaar, toen het slechts $300 miljard afwikkelde.


Het digitale goud zal naar inschatting $800 miljard dit jaar verplaatsen, waardoor Ethereum met ongeveer $200 miljard meer de grootste cryptocurrency heeft ingehaald. Dit kan voornamelijk te danken zijn aan de DeFi hype, die voor veel aandacht heeft gezorgd.
Kijkend naar de dagelijkse waardeoverdrachten kwam ETH ook deze zomer ver boven Bitcoin uit en steeg het tot $7 miljard per dag, terwijl BTC op de $3 miljard bleef.
Transfers tussen stablecoins en BTC/ETH daarentegen tonen een heel ander beeld. Volgens Bitinfo zou er in de afgelopen 24 uur slechts $1,7 miljard ETH zijn verplaatst, terwijl BTC meer dan $52 miljard heeft verplaatst. Voor Ethereum is dit een aanzienlijke stijging gezien dit eerder maar $200 miljoen was, maar voor Bitcoin is de transfer mogelijk een verplaatsing van coins door een exchange.
Een groot deel van de $800 miljard van BTC is te danken aan de activiteiten van whales, welke overigens recent weer zijn begonnen met het verplaatsen van hun activa. De CEO van het analyseplatform CryptoQuant legde in een recente tweet uit dat de zogenaamde Whales delen van hun bezit beginnen over te dragen van de cold storages naar exchanges.


Dit kan betekenen dat er binnen een afzienbare tijd een kleine daling in de prijs valt te zien, al zal dit niet heel veel met de huidige trend doen. Het digitale goud staat op het moment van schrijven afgerond op de $13.000, maar worstelt met de weerstand.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie