Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2021 08:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2021 08:33

Bitcoin en ethereum koersen corrigeren verder omlaag, cardano, solana en terra alsnog dik in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum koersen corrigeren verder omlaag, cardano, solana en terra alsnog dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt lijkt in een wat onzekere positie te zitten. De twee grootste crypto op de markt zoeken nog steeds naar support, maar dat geeft ruimte voor enkele andere tokens om flink bij te trekken. De meeste koersen kleuren rood vandaag, maar doordat we enkele opvallende uitschieters hebben blijft de totale marktkapitalisatie rond $2 biljoen schommelen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) leek gisteren nog in eerste instantie stand te houden rond $45.000 en maakte aan het begin van de avond nog een poging richting $46.000. De koers werd daar vervolgens echter afgewezen en zakte terug naar $44.600. Na een licht herstel kon bitcoin niet uit de zone rond $45.000 breken en de koers begon afgelopen nacht weer te dalen. Bitcoin vond vanochtend, zoals verwacht, support rond $44.000 en maakt op het moment van schrijven een herstel richting $44.500.

Desondanks is het maar zeer de vraag of bitcoin nu eindelijk een bodem heeft gevonden en weer kan stijgen. Mocht bitcoin hier standhouden, dan zal de koers snel weer proberen om $45.000 te heroveren en vervolgens $46.000, maar wellicht zien we eerst een correctie verder terug naar $40.000. Toch blijft het er over algemeen zeer positief uitzien en stroomt BTC weer uit cryptocurrency-exchanges:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) blijft vooralsnog bitcoin volgen. De ether koers maakte gisteren nog even een poging omhoog, maar liep tegen te veel weerstand rond $3.100 aan en zakte vanochtend zelfs even onder $3.000. Of deze $3.000 voor nu standhoudt, is maar zeer de vraag, de koers ziet er enigszins wankel uit en het handelsvolume begint te zakken.

Cardano (ADA) leek ook even de bovenstaande koersen te gaan volgen, maar koppelde zich gisteren weer totaal los. ADA zakte even onder $2,00 naar $1,96 maar begon toen flink te stijgen en bereikte eerst een piek van $2,15 en later op de nacht zelfs $2,19, een stijging van bijna 12%. Sindsdien is de koers weer iets omlaag gezakt, maar ADA lijkt al support te vinden rond $2,10.

Solana (SOL) bleef zijn enorme rally gisteren in eerste instantie doorzetten en bereikte tegen het einde van de middag een nieuwe all-time high (ATH) van $79,5. Het lukte SOL nog niet om hierdoorheen te breken en de koers corrigeerde afgelopen nacht ook omlaag, zoekend naar nieuw support. Een kleine bounce vanochtend op $70 suggereert dat deze hier gevonden is, maar een verdere correctie omlaag zou geen verassing zijn.

Terra (LUNA) zit ook in een behoorlijke rally en zette deze afgelopen nacht door. LUNA vond gisteren rond $23,6 support en schoot toen omhoog. De koers bereikte vanochtend een nieuwe ATH van $33,2, na een stijging van maar liefst 40%. LUNA staat al 80% in de plus deze week en zelfs 400% deze maand.

Toch is terra niet de enige koers die hard steeg afgelopen nacht. Internet computer (ICP) staat 11% in de plus, algorand (ALGO) 12%, fantom (FTM) 16%, arweave (AR) 18%, voyager (VGX) 21%, audius (AUDIO) 28% en avalanche (AVAX) zelfs 41%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie