Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2021 08:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2021 08:33

Bitcoin en ethereum koersen corrigeren verder omlaag, cardano, solana en terra alsnog dik in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum koersen corrigeren verder omlaag, cardano, solana en terra alsnog dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt lijkt in een wat onzekere positie te zitten. De twee grootste crypto op de markt zoeken nog steeds naar support, maar dat geeft ruimte voor enkele andere tokens om flink bij te trekken. De meeste koersen kleuren rood vandaag, maar doordat we enkele opvallende uitschieters hebben blijft de totale marktkapitalisatie rond $2 biljoen schommelen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) leek gisteren nog in eerste instantie stand te houden rond $45.000 en maakte aan het begin van de avond nog een poging richting $46.000. De koers werd daar vervolgens echter afgewezen en zakte terug naar $44.600. Na een licht herstel kon bitcoin niet uit de zone rond $45.000 breken en de koers begon afgelopen nacht weer te dalen. Bitcoin vond vanochtend, zoals verwacht, support rond $44.000 en maakt op het moment van schrijven een herstel richting $44.500.

Desondanks is het maar zeer de vraag of bitcoin nu eindelijk een bodem heeft gevonden en weer kan stijgen. Mocht bitcoin hier standhouden, dan zal de koers snel weer proberen om $45.000 te heroveren en vervolgens $46.000, maar wellicht zien we eerst een correctie verder terug naar $40.000. Toch blijft het er over algemeen zeer positief uitzien en stroomt BTC weer uit cryptocurrency-exchanges:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) blijft vooralsnog bitcoin volgen. De ether koers maakte gisteren nog even een poging omhoog, maar liep tegen te veel weerstand rond $3.100 aan en zakte vanochtend zelfs even onder $3.000. Of deze $3.000 voor nu standhoudt, is maar zeer de vraag, de koers ziet er enigszins wankel uit en het handelsvolume begint te zakken.

Cardano (ADA) leek ook even de bovenstaande koersen te gaan volgen, maar koppelde zich gisteren weer totaal los. ADA zakte even onder $2,00 naar $1,96 maar begon toen flink te stijgen en bereikte eerst een piek van $2,15 en later op de nacht zelfs $2,19, een stijging van bijna 12%. Sindsdien is de koers weer iets omlaag gezakt, maar ADA lijkt al support te vinden rond $2,10.

Solana (SOL) bleef zijn enorme rally gisteren in eerste instantie doorzetten en bereikte tegen het einde van de middag een nieuwe all-time high (ATH) van $79,5. Het lukte SOL nog niet om hierdoorheen te breken en de koers corrigeerde afgelopen nacht ook omlaag, zoekend naar nieuw support. Een kleine bounce vanochtend op $70 suggereert dat deze hier gevonden is, maar een verdere correctie omlaag zou geen verassing zijn.

Terra (LUNA) zit ook in een behoorlijke rally en zette deze afgelopen nacht door. LUNA vond gisteren rond $23,6 support en schoot toen omhoog. De koers bereikte vanochtend een nieuwe ATH van $33,2, na een stijging van maar liefst 40%. LUNA staat al 80% in de plus deze week en zelfs 400% deze maand.

Toch is terra niet de enige koers die hard steeg afgelopen nacht. Internet computer (ICP) staat 11% in de plus, algorand (ALGO) 12%, fantom (FTM) 16%, arweave (AR) 18%, voyager (VGX) 21%, audius (AUDIO) 28% en avalanche (AVAX) zelfs 41%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie