Ivo Melchers Ivo Melchers
01/02/2024 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2024 11:43

Bitcoin en het februari fenomeen, grote kans op stijging

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en het februari fenomeen, grote kans op stijging

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft de allereerste maand van het jaar nipt in het groen afgesloten. Met een stijging van 0,71 procent werd januari geëindigd op een prijs van 42.583 dollar. Nu een nieuwe maand  is ingeluid, biedt dit de gelegenheid de archieven in te duiken voor de historische prestaties van bitcoin in februari.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe presteert bitcoin in februari?

CryptoRank biedt een duidelijk overzicht van de maandelijkse koersprestaties van bitcoin sinds 2011. Hieruit valt te herleiden dat februari het vaakst in het groen is afgesloten dan enig andere maand.

Negen van de afgelopen dertien februarimaanden zag bitcoin in het groen eindigen. Uitsluitend 2012, 2014, 2020 en 2023 werden in het rood afgesloten. Bovendien leverde bitcoin vorig jaar slechts 0,01 procent in gedurende februari, en dus was de daling verwaarloosbaar.

Het gemiddelde rendement staat bovendien gelijk aan 14,49 procent.

In 2012 keek men in februari uit naar de allereerste Bitcoin halving en herstelde de markt van een maandenlange neerwaartse trend. Dat jaar daalde de BTC koers met 11,7 procent in februari.

In februari 2014 vond de grootste daling plaats, namelijk van 33,7 procent. Echter werd de markt destijds geteisterd door een hevige bearmarkt.

In 2020, toen bitcoin met 8,21 procent onderuit ging, was het, net als nu, slechts enkele maanden verwijderd van de halving. Dat jaar viel de halving in mei, en dit jaar zal deze in april plaatsvinden.

Advertentie

BTC koers in aanloop naar de halving

Met nog iets meer dan 70 dagen te gaan kijken investeerders rijkhalzend uit naar de Bitcoin halving. Crypto-analist Rekt Capital heeft op sociale mediaplatform X laten weten dat bitcoin in het verleden een ‘pre-halving rally’ vertoonde vanaf zo’n 60 dagen voorafgaand aan de halving.

De fase waarin we nu verkeren ging in het verleden vaak gepaard met een correctie. In januari heeft bitcoin al een daling van meer dan 20 procent ondergaan, en de komende 2 weken zou er nog meer pijn kunnen volgen, volgens de analist.

Wat dat betreft zou het wel eens een interessante maand kunnen worden.

Bitcoin is vooralsnog bezig aan een indrukwekkende streak. De koers is al sinds september onafgebroken aan het stijgen, maand na maand, Kan bitcoin er een zesde groene maand aan vastplakken?

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie