Robin Hazekamp Robin Hazekamp
08/01/2024 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 15:08

Bitcoin ETF handelskosten zijn bekendgemaakt, koers reageert

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF handelskosten zijn bekendgemaakt, koers reageert

Foto: Tada Images/Shutterstock

BlackRock, Fidelity en een aantal andere grote vermogensbeheerders die een bitcoin (BTC) ETF hebben aangevraagd, hebben de handelskosten bekendgemaakt. De bitcoin beursfondsen zullen binnenkort, voor 10 januari, worden af- of goedgekeurd. Na het nieuws steeg de bitcoin koers en tikte het de $45 duizend aan. 

Crypto ontbijt: Bitcoin op record in 14 landen, Reddit bezit BTC & ETH
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BlackRock, Fidelity en anderen maken handelskosten bekend

BlackRock, Fidelity, Ark 21Shares, VanEck, Valkyrie, Invesco en Galaxy hebben hun handelskosten bekendgemaakt. De handelskosten betreffen de beursfondsen die maanden geleden werden aangevraagd door de grote bedrijven. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission gaat voor 10 januari beslissen of ze worden goedgekeurd of afgewezen.

Voor BlackRock zal in de eerste 12 maanden een trading fee van 20 basispunten worden gerekend. Dit staat voor een hoeveelheid van 0,20%. Daarna zullen de handelskosten worden vastgezet op 30 basispunten, oftewel 0,30%. Deze hoeveelheid is lager dan bloomberg analist James Seyffart voorspelde, die 0,39% verwachtte. De handelskosten van Fidelity bedragen wel 0,39%.

Andere bitcoin ETF aanvragers, zoals Invesco en Galaxy, zien af van handelskosten in de eerste zes maanden. Daarna, als hun fonds $5 miljard omvat, zal er een 0,59% trading fee van toepassing zijn. Daarmee zijn de vermogensbeheerders ondanks de zes maanden aan gratis handel, twee van de duursten op de markt.

Advertentie

De duurste bitcoin spot ETF

De twee worden overtroffen door één andere vermogensbeheerder. Valkyrie zal namelijk een tarief voor hun handelskosten rekenen van 0,8%, vier keer hoger dan dat van BlackRock. Indien alle ETF’s goedgekeurd worden, zijn zij de duurste van de dertien.

Ark Invest, onder leiding van Cathie Woods, werkt samen met 21Shares. Zij zullen samen 0,25% handelskosten hanteren voor hun bitcoin spot ETF. Daarmee zijn zij, nadat BlackRock zijn handelskosten heeft verhoogd, de goedkoopste op de markt.

Nadat het nieuws bekend werd gemaakt steeg de bitcoin koers kort naar de $45 duizend. Momenteel gaat één bitcoin over de toonbank voor $44.830. Dit is een stijging van 1,5% sinds gisteren.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie