Kevin Schijven Kevin Schijven
19/12/2023 21:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 19:14

Bitcoin ETF is “zo goed als zeker” voor januari, zeggen onderzoekers

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's maken geschiedenis: best presterende ETF's in 30 jaar

Foto: Michael Vi/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en de bredere crypto markt konden de laatste maanden fors stijgen door hype omtrent de verwachte goedkeuring van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursfonds, in de VS.

Volgens onderzoekers van K33 Research lijkt de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF inmiddels “zo goed als zeker” voor januari.

Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BlackRock dient aanpassing in op bitcoin ETF

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, wederom een aanpassing indiende op zijn aanvraag voor een bitcoin-ETF.

De Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële toezichthouder, heeft blijkbaar een voorkeur voor een zogenaamd “cash redemption model,” oftwel een fiat inwisselmodel.

Dit model houdt in dat beleggers hun aandelen inwisselen voor fiatvaluta in plaats van het onderliggend actief, in dit geval bitcoin. Zo kunnen ze hun investeringen eenvoudig liquideren zonder de bitcoin zelf te hoeven te verkopen. De SEC wil dat de vermogensbeheerders dat doen voor de beleggers.

Advertentie

Komt de Amerikaanse bitcoin ETF al begin januari?

Dit soort aanpassingen in de aanvragen volgen meestal na gesprekken met de SEC. Ze lijken een sterk teken te zijn dat de SEC daadwerkelijk ervoor openstaat om een bitcoin-ETF goed te keuren.

“Het fiat inwisselmodel is niet de meest efficiënte structuur, maar de updates van de indieners zijn een verdere aanwijzing ten gunste van ETF-goedkeuringen in de komende drie weken,” aldus de onderzoekers van K33.

De eerste definitieve deadline voor aan bitcoin-ETF aanvraag voor de SEC ligt op 10 januari.James Seyffart, ETF expert van Bloomberg, verwacht daarom dat de SEC tussen 5 en 10 januari de eerste spot bitcoin-ETF in de VS zal goedkeuren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Altcoins maken inhaalslag en zien open interest enorm stijgen

De K33 onderzoekers bespreken ook kort de altcoin rally van de laatste weken.

De handelsvolumes voor bitcoin zijn de laatste tijd sterk gestegen en blijven vooralsnog hoog, melden de onderzoekers. Dat komt doordat de stijging van bitcoin nieuwe kopers aantrekt, maar ook andere motiveert om winst te nemen.

Daardoor blijft de prijs hangen in het huidige bereik tussen de $40.000 en $44.000. Dat zorgt ervoor dat altcoins een sterke inhaalslag kunnen maken. Terwijl de zogenaamde open interest (OI), het totaal aantal openstaande derivatencontracten, voor bitcoin opvallend laag blijft, is deze hard aan het stijgen voor bepaalde altcoins

Het gaat dan om de altcoins waarvan de koersen de afgelopen tijd het hardst stegen, zoals ordi (ORDI), bonk (BONK), celestia (TIA) en injective (INJ).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie