Ivo Melchers Ivo Melchers
15/11/2023 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 11:04

Bitcoin ETF-kandidaat voorspelt mega crypto groei: €23 biljoen in 2030

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF-kandidaat voorspelt mega crypto groei: €23 biljoen in 2030

Foto: Who is Danny/Shutterstock

Cathie Wood, de CEO van de Amerikaanse vermogensbeheerder ARK Invest, staat al jaren bekend als een enorme bitcoin (BTC) en crypto bull die zich graag hierover uitspreekt. Talloze keren heeft ze gigantische prijsvoorspellingen voor bitcoin gedeeld voor de komende jaren, maar nu deelt ze haar verwachting wat betreft het crypto-ecosysteem in zijn geheel.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Opmerkelijke groei crypto industrie

Wood verscheen gisteren in een interview met CNBC Squawk Box om onder andere de toekomst van bitcoin en de crypto-industrie te bespreken.

Ze gaf aan dat ARK Invest, dat tevens in de in de strijd is om zowel een bitcoin als ethereum (ETH) spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten te lanceren, verwacht dat de totale crypto-sector in 2030 maar liefst 25 biljoen dollar waard zijn. Wood vergeleek de huidige crypto-opmars bovendien met de opkomst van het internet in de jaren ’90.

Momenteel draagt de totale industrie een waarde van ongeveer 1,35 biljoen dollar. ARK Invest verwacht wat dat betreft dus een weerzinwekkende stijging van zo’n 1.750 procent in 7 jaar tijd.

Ook deelde Wood de verwachting dat bitcoin en ethereum in 2030 nog steeds de cryptomarkt zullen domineren. Momenteel vertegenwoordigen de twee sterkhouders ongeveer 70 procent van de totale cryptomarkt.

Wood is al vaker met dit soort optimistische voorspellingen naar voren gekomen in het Bitcoin nieuws. De vroege bitcoin-investeerder heeft al meerdere keren de voorspelling gedeeld dat de bitcoin koers in 2030 een astronomische waarde van 1 miljoen dollar zal dragen.

Advertisement

Laatste deadline BTC beursfonds nadert

Zoals gezegd heeft ARK Invest voor zowel bitcoin als ethereum een spot ETF-aanvraag op het bureau van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) liggen.

De beoordelingsperiode van de BTC-poging loopt nu langzamerhand op een einde. De Amerikaanse toezichthouder zal namelijk vóór 10 januari moeten beslissen over het lot van het beursfonds. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart schatten de kans op 90 procent dat alle aanvragen goedgekeurd zullen worden voorafgaand aan deze deadline.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement