Rico Engelbarts
11/07/2018 20:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2018 20:30

Bitcoin ETF: zal 10 augustus de heropleving van de BTC-prijs inluiden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het lot van Bitcoin ETF (exchange-traded fund) wordt uiteindelijk  beslist op 10 augustus. Momenteel vraagt de Securities and Exchange Commission (SEC) om commentaar op de listing en het verhandelen van Bitcoin EFT dat geïntroduceerd werd door VanEck & SolidX Bitcoin Trust, een beleggingsfonds dat zich uitsluitend richt op geaccrediteerde investeerders.
De door de SEC voorgestelde datum om haar oordeel over de kwestie te vellen is 10 augustus. In het verlengde van dat oordeel ligt ook het lot van cryptocurrencies en de vraag of er na de beslissing wel of niet miljarden dollars in de cryptomarkt gestort kunnen worden.
Een paar dagen geleden nam de Amerikaanse SEC de aanvraag van CBOE ETF in behandeling voor publiek commentaar, en dit zal naar alle waarschijnlijkheid op 10 augustus afgerond worden.
Op de officiële website van de SEC staat “commentaar op CBOE BZX-regelgeving” met betrekking tot de “kennisgeving van indiening van voorgestelde regelwijziging voor het listen en verhandelen van aandelen van SolidX Bitcoin-aandelen, ingediend door de VanEck & SolidX Bitcoin Trust”.
Dit voorstel vraagt om de listing en verhandeling van het op Bitcoin gebaseerde exchange-traded fund (ETF) door SolidX, wat zegt dat het alleen in Bitcoin zal investeren. SolidX en VanEck fuseerden voor deze kwestie begin juni. Het was niet eens hun eerste, maar de derde poging op een Bitcoin-investeringsproject op te zetten.
Volgens de CEO Jan van Eck:

Wij geloven dat we samen iets bouwen dat beter is dan andere constructies die zich momenteel een weg banen door het proces van regelgeving. Een degelijk geconstrueerde, fysiek ondersteunde Bitcoin ETF zal worden ontworpen om blootstelling aan de prijs van Bitcoin te bieden, en een verzekerings-component zal aandeelhouders helpen beschermen tegen de operationele risico’s van sourcing en het houden van Bitcoin.

Bovendien zal een aandeel ruwweg gelijk zijn aan ongeveer 25 BTC, wat inhoudt dat het gemaakt is voor de geaccrediteerde beleggers.

Bitcoin-ETF’s noteren 5e dag op rij instroom, maar groei vertraagt
Bitcoin-ETF's noteren 5e dag op rij instroom, maar groei vertraagt

Fondsen van biljoenen dollars staan voor de deur

Nu vraagt de SEC om opmerkingen van de geïnteresseerden mensen. In het verleden hebben verschillende bedrijven geprobeerd om Bitcoin ETF’s te listen, maar het mocht niet baten. De zorgen over de hoge volatiliteit van de markt, samen met de liquiditeit zijn de belangrijkste redenen voor de terughoudendheid van de autoriteiten om ze toe te staan.
Uit bronnen is gebleken dat 10 augustus de voorgestelde datum is waarop de SEC haar beslissing zal nemen over de toekomst van de Bitcoin ETF en in het verlengde daarvan de gehele cryptomarkt.
Voor de leken: de toepassing van Bitcoin ETF door een bedrijf uit Wall Street op zichzelf een enorme stap die een duidelijke indicatie geeft van de enorme hoeveelheid geld die in de cryptomarkt zou kunnen stromen. Ook omdat het alleen voor geaccrediteerde beleggers zou zijn, zou hun toetreding ervoor moeten zorgen dat er veel geld binnenkomt.
Als de SEC akkoord gaat met de ETF’s zou dit indirect een groen licht betekenen voor reguliere investeringen in altcoins. Dit zou uiteindelijk fondsen van biljoenen op de cryptomarkt brengen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie