Timo Bult Timo Bult
24/01/2024 21:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2024 19:13

Bitcoin ETF ziet mega-uitstroom van 100.000 BTC, dit is wat we weten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Al $7 miljard weg uit Grayscale bitcoin ETF, expert waarschuwt voor meer

Foto: Thanatos Media/Shutterstock

Grayscale, een van de grote bitcoin ETF-beheerders, heeft te maken met gigantische uitstromen. Eerder was al te lezen dat dit een van de voornaamste redenen is waarom de bitcoin (BTC) koers het op dit moment zo moeilijk heeft. Maar om hoeveel BTC gaat het nu precies? Arkham Intelligence maakt dit inzichtelijk; het gaat om gigantische bedragen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin investeerders massaal richting Grayscale nooduitgang

Grayscale’s GBTC-fonds was een van de fondsen die goedgekeurd werden als ETF. GBTC bestond echter al lang voordat dit nieuws naar buiten kwam. Niet iedereen kon erin investeren, alleen geaccrediteerde investeerders.

Maar sinds GBTC officieel een ETF is lijkt het hek van de dam. Het fonds ervaart een gigantische uitstroom, mede door de failliete crypto exchange FTX die zijn positie in het fonds aan het liquideren lijkt te zijn. Maar ook het feit dat de kosten van het fonds vele malen hoger zijn dan concurrenten zorgt ervoor dat veel GBTC-investeerders richting de nooduitgang vluchten.

Op dit moment heeft GBTC nog zo’n 537.000 bitcoins in beheer. Dat is ongeveer 100.000 BTC minder sinds 11 januari, aldus de officiële website van Grayscale. Volgens Arkham Intelligence, dat de transactiestromen op het Bitcoin-netwerk monitort, heeft Grayscale echter tot nu toe 113.000 bitcoins naar Coinbase Prime gestuurd. De aanname is dat dit veelal crypto is die uiteindelijk zal worden verkocht.

Belangrijke kanttekening voor bitcoin transacties

Voor wie zelf de wallets van Grayscale in de gaten wil gaan houden geeft Arkham een belangrijke waarschuwing. Niet alle bitcoins die de wallets van Grayscale verlaten gaan namelijk richting Coinbase. Een deel gaat ook naar nieuwe wallets om de bitcoins zo veilig mogelijk te bewaren.

Artikel gaat verder na X post.

Betekent dit dat de bitcoin ETF’s tot nu toe een flop zijn? Zeker niet. Onlangs was in het laatste crypto nieuws te lezen dat de beursfondsen een grote hoeveelheid BTC hebben aangetrokken in hun eerste week. Deels zal dit uit het Grayscale-fonds komen doordat investeerders op zoek gaan naar de goedkoopste manier om via een ETF in bitcoin te investeren. Maar er lijkt ook een hoop nieuw kapitaal gebruik te maken van de nieuwe optie!


Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie