Kevin Schijven Kevin Schijven
28/02/2024 11:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 12:00

Bitcoin ETF’s katapulteren koers voorbij $59.000 met historische volumes

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cryptobedrijven zien investeringen 40% stijgen naar $2,4 miljard: 3 oorzaken

Foto: XanderSt/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is momenteel weer keihard aan het stijgen. De koers tikt op het moment van schrijven een piek van $59.500 aan, de hoogste prijs sinds eind november 2021.

In diezelfde maand bereikte bitcoin nog zijn all-time high van $69.000. De huidige stijging lijkt het gevolg te zijn van de sterke prestaties van de bitcoin-ETF in de afgelopen dagen.

Bitcoin ETF’s behalen voor tweede dag op rij volume van $2 miljard

De nieuwe spot bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten hebben gisteren voor de tweede dag op rij een totaal volume van meer dan $2 miljard bereikt.

Het gaat dan om negen nieuwe bitcoin-ETF’s. Het bitcoin-ETF van Grayscale wordt niet meegeteld. Het bestond al voordat het werd omgezet in een ETF en ziet tot dusver enkel kapitaal wegstromen.

Alleen op de eerste dag van de ETF’s kwam het totale volume ook boven $2 miljard uit. Dit is de eerste keer dat het dagelijkse volume twee keer achter elkaar boven $2 miljard uitkomt.

Vooral het IBIT fonds van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, ziet een opvallend hoog volume in de afgelopen dagen.

Het volume voor IBIT kwam op de tweede dag op rij boven $1,3 miljard uit, meldt ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg. Het fonds scoorde gisteren zelfs een nieuw record van $1,35 miljard.

Is dit het “nieuwe normaal?” vraagt ETF expert

Balchunas voegt daaraan toe dat het IBIT fonds meer dan 100.000 individuele transacties zag op 27 februari. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van het gemiddelde dat tussen de 30.000 en 60.000 lag.

“Ik weet niet of dit een nieuw normaal is of een soort kortstondige explosie gerelateerd aan een algoritme of arbitrage,” aldus Balchunas.

Ook het FBTC van Fidelity zag gisteren een flink volume van maar liefst $578 miljoen. Fidelity, ook een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, raadt zijn klanten nu aan om 1 tot 3% van je portfolio te investeren in crypto.

Een hoog volume betekent echter niet automatisch ook een grote instroom, maar kan ook een toename in de uitstroom betekenen.

Zo zagen we de uitstroom van het Grayscale ETF ook weer fors toenemen. Op maandag daalde dit nog naar het laagste dagelijkse niveau tot nu toe met $22,4 miljoen. Op dinsdag stroomde echter weer $125,6 miljoen het Grayscale fonds.

Desalniettemin stroomde gisteren een netto totaal van $576,9 miljoen naar de ETF’s. Op maandag was dat $519,9 miljoen. Dat is op beide dagen een stuk hoger dan de dip die we afgelopen week zagen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je klaar om de wereld van cryptocurrency te verkennen en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto aan te schaffen? Maak dan vandaag nog gebruik van de tijdelijke actie. Samen met Bitvavo, Nederlands grootste en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange, kunnen onze lezers genieten van een exclusieve aanbieding.

Registreer je bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro gratis crypto naar keuze. Daarnaast geniet je ook van het voordeel geen handelskosten te betalen over de eerste 10.000 euro aan transacties.

Pak €10,- gratis!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie