Ivo Melchers Ivo Melchers
12/01/2024 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 14:04

Bitcoin ETF’s nu beschikbaar op beleggingsapp Robinhood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s nu beschikbaar op beleggingsapp Robinhood

Foto: Tada Images/Shutterstock

Gisteren markeert een historische mijlpaal met de lancering van talloze Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Maar liefst elf ETF’s hebben gisteren hun intrede gemaakt tot de Amerikaanse beurzen. Het populaire Amerikaanse handelsplatform Robinhood, dat zowel crypto als traditionele activa aanbiedt, heeft nu aangekondigd ondersteuning te bieden voor alle nieuw gelanceerde fondsen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin ETF’s verhandelbaar op Robinhood

Gisteren liet Robinhood middels een persbericht weten dat alle elf goedgekeurde Bitcoin ETF’s verhandelbaar zijn geworden voor alle Amerikaanse klanten in zowel pensioen- als brokeraccounts via Robinhood Financial.

‘’Klanten kunnen ervoor kiezen om Bitcoin ETF’s te kopen of verkopen net zoals ze dat bij elke andere ETF of aandel zouden doen’’, zo wordt er geschreven in de aankondiging.

Robinhood is een populair platform in de Verenigde Staten waar men terecht kan voor de handel in crypto, aandelen en ETF’s. Klanten die liever zelf bitcoins bezitten, kunnen er ook nog steeds voor kiezen om Bitcoin rechtstreeks te kopen via Robinhood Crypto. In totaal biedt Robinhood ondersteuning voor meer dan 25 cryptomunten, waaronder ook ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE).

“Wij geloven dat crypto het financiële kader van de toekomst is en dat meer toegang tot Bitcoin via ETF’s een goede zaak is voor de industrie,” zei Johann Kerbrat, general manager van Robinhood Crypto, in de verklaring.

De elf verhandelbare spot Bitcoin ETF’s die woensdag zijn goedgekeurd, en nu dus beschikbaar op Robinhood, zijn van BlackRock, Grayscale, Fidelity, Bitwise, Valkyrie, BZX, Invescvo, VanEck, WisdomTree, Hashdex en Franklin Templeton.

Advertentie

Vermogensbeheerder blokker BTC ETF-handel

Terwijl Robinhood de gelanceerde ETF’s omarmd, zijn er ook enkele vermogensbeheerder die hun klanten juist geen toegang verschaffen om aandelen in deze fondsen te kopen.

Vanguard, de op één na grootste vermogensbeheerder ter wereld achter BlackRock, is de meest opvallende binnen het rijtje. De handel wordt geblokkeerd door het bedrijf, omdat het niet in lijn zou zijn met de beleggingsfilosofie ervan.

Citigroup, Merrill Lynch, Edward Jones en UBS Group AG zijn Vanguard achterna gegaan en hebben dezelfde beperkingen opgelegd aan hun klanten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie