Ivo Melchers Ivo Melchers
12/01/2024 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 14:04

Bitcoin ETF’s nu beschikbaar op beleggingsapp Robinhood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s nu beschikbaar op beleggingsapp Robinhood

Foto: Tada Images/Shutterstock

Gisteren markeert een historische mijlpaal met de lancering van talloze Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Maar liefst elf ETF’s hebben gisteren hun intrede gemaakt tot de Amerikaanse beurzen. Het populaire Amerikaanse handelsplatform Robinhood, dat zowel crypto als traditionele activa aanbiedt, heeft nu aangekondigd ondersteuning te bieden voor alle nieuw gelanceerde fondsen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s verhandelbaar op Robinhood

Gisteren liet Robinhood middels een persbericht weten dat alle elf goedgekeurde Bitcoin ETF’s verhandelbaar zijn geworden voor alle Amerikaanse klanten in zowel pensioen- als brokeraccounts via Robinhood Financial.

‘’Klanten kunnen ervoor kiezen om Bitcoin ETF’s te kopen of verkopen net zoals ze dat bij elke andere ETF of aandel zouden doen’’, zo wordt er geschreven in de aankondiging.

Robinhood is een populair platform in de Verenigde Staten waar men terecht kan voor de handel in crypto, aandelen en ETF’s. Klanten die liever zelf bitcoins bezitten, kunnen er ook nog steeds voor kiezen om Bitcoin rechtstreeks te kopen via Robinhood Crypto. In totaal biedt Robinhood ondersteuning voor meer dan 25 cryptomunten, waaronder ook ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE).

“Wij geloven dat crypto het financiële kader van de toekomst is en dat meer toegang tot Bitcoin via ETF’s een goede zaak is voor de industrie,” zei Johann Kerbrat, general manager van Robinhood Crypto, in de verklaring.

De elf verhandelbare spot Bitcoin ETF’s die woensdag zijn goedgekeurd, en nu dus beschikbaar op Robinhood, zijn van BlackRock, Grayscale, Fidelity, Bitwise, Valkyrie, BZX, Invescvo, VanEck, WisdomTree, Hashdex en Franklin Templeton.

Advertentie

Vermogensbeheerder blokker BTC ETF-handel

Terwijl Robinhood de gelanceerde ETF’s omarmd, zijn er ook enkele vermogensbeheerder die hun klanten juist geen toegang verschaffen om aandelen in deze fondsen te kopen.

Vanguard, de op één na grootste vermogensbeheerder ter wereld achter BlackRock, is de meest opvallende binnen het rijtje. De handel wordt geblokkeerd door het bedrijf, omdat het niet in lijn zou zijn met de beleggingsfilosofie ervan.

Citigroup, Merrill Lynch, Edward Jones en UBS Group AG zijn Vanguard achterna gegaan en hebben dezelfde beperkingen opgelegd aan hun klanten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie