Ivo Melchers Ivo Melchers
07/04/2024 21:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 20:45

Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

De bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben weer een prima week achter de rug. Net als een week eerder zijn er weer honderden miljoenen dollars richting de in januari op de markt gebrachte beursfondsen gevloeid. De bitcoin koers is de afgelopen dagen bovendien stilletjes omhoog geklommen. Al met al kunnen we met een zekere mate van optimisme de nieuwe week ingaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

4 achtereenvolgende groene dagen voor BTC ETF’s

De week begon zwakjes met een gecombineerde netto-uitstroom van 85,7 miljoen dollar. De angst voor een terugkeer van een negatieve streak schoot er als gevolg flink in. In de week van 18 – 22 maart verloren de fondsen namelijk iedere dag kapitaal. Het was de slechtste reeks sinds de lancering op 11 januari, met een totaal verlies van bijna 900 miljoen dollar.

Echter stond de rest van de week weer in het teken van instromen, zo blijkt uit data van Farside Investors. Op dinsdag verwelkomden de fondsen 40,3 miljoen dollar, waarna de kapitaalinstroom grotere proporties aan ging nemen. Op woensdag, donderdag en vrijdag stroomde er in totaal 529,9 miljoen dollar naar de fondsen.

De totale netto-instroom van de afgelopen week komt hiermee uit op 484,5 miljoen dollar. Ondanks de grote daling ten opzichte van vorige week, toen er 845 miljoen dollar werd binnengehaald, zijn de instromen natuurlijk genoeg reden tot optimisme.

De bitcoin prijs is in ieder geval al significant opgeveerd de afgelopen dagen. Op dinsdag bereikte de prijs een dieptepunt van vlak boven de 64.000 dollar, maar vandaag is de grens van 70.000 dollar weer gepasseerd. Indien de stijgende trend zich volgende week voort kan zetten, ligt een test van de recordprijs van bijna 74.000 dollar op de loer.

Uitstroom Grayscale’s GBTC remt af

De afgelopen week heeft Grayscale’s bitcoin ETF (GBTC) bovendien bemoedigende signalen vertoond. Op zowel dinsdag, woensdag als donderdag kwam de uitstroom uit onder de 100 miljoen dollar. Dit terwijl GBTC de afgelopen weken gemiddeld met zo’n 400 miljoen dollar per dag kromp.

Deze week werd duidelijk dat het failliete crypto-leenplatform Genesis Global Capital zijn enorme verkoop van GBTC-aandelen heeft afgerond. De afgelopen weken heeft het bedrijf bijna 36 miljoen aandelen geliquideerd, waarmee het zo’n 2,1 miljard dollar heeft opgehaald. Met de opbrengsten heeft het 32.041 bitcoins gekocht, om schuldeisers terug te betalen.

Wanneer de uitstromen bij GBTC tot een einde komen is allerminst duidelijk. Het zou de ETF-instromen in ieder geval tot een nóg hoger niveau tillen, ten gunste van de onderliggende bitcoin koers.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie