Timo Bult Timo Bult
06/03/2024 08:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2024 08:06

Bitcoin ETF’s zien ‘knettergekke cijfers’ terwijl koers crasht

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's zien 'knettergekke cijfers' terwijl koers crasht

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Nadat bitcoin (BTC) een nieuw prijsrecord bereikte, bleef een verdere stijging uit. De koers daalde hard en dat zorgde voor enige paniek. De grote bitcoin beursfondsen zien echter alsnog enorme instromen, wat een signaal is dat traditionele investeerders de dip hebben gekocht.

BlackRock bitcoin beursfonds ziet recordinstroom

De bitcoin prijs werd gisteren even extreem volatiel. Na het vestigen van een nieuw prijsrecord bij $69.324, een kleine verbetering ten opzichte van het vorige record, daalde de koers in de uren erna flink in waarde.

Al met al bracht de correctie bitcoin terug tot een prijs van $59.224. Onder andere een enorme liquidatie van derivaten droegen bij aan deze snelle crash.

Ondanks dat dit voor enige paniek op de markt zorgde, lijkt het erop dat traditionele investeerders hun hoofd koel hebben weten te houden. Uit de bitcoin beursfonds (ETF) cijfers blijkt namelijk dat er weer enorm veel kapitaal de fondsen is ingestroomd.

Netto stroomde er $662,5 miljoen de fondsen in. BlackRock’s IBIT vestigde een nieuw record van $788,3 miljoen. Ondanks dat Grayscale’s GBTC wel flinke uitstromen zag, was de netto-instroom alsnog indrukwekkend gezien de marktomstandigheden.

Knettergek handelsvolume bij bitcoin ETF’s

Dat traditionele investeerders gisteren druk zijn geweest tijdens de grote correctie blijkt verder uit het handelsvolume van de fondsen. In totaal zagen aandelen in de ETF’s een handelsvolume van $10 miljard.

ETF-expert Eric Balchunas reageerde vol verbazing op de cijfers. Ondanks dat volatiliteit en volume hand-in-hand gaan, zijn dergelijke handelsvolumes “knettergek voor fondsen van minder dan twee maanden oud.”

De komende dagen zullen belangrijk worden als het gaat om de in- en uitstromen bij de fondsen. Mochten de instromen doorzetten zoals ze de afgelopen weken hebben gedaan, dan zou dit een bijzonder positief teken zijn.

Op het moment van schrijven heeft bitcoin alweer een groot deel van de crash van gisteren goedgemaakt. Na het aanstippen van de $59.224 handelt BTC bij $65.818, een toename van meer dan 10%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto bij Bitvavo

In samenwerking met Crypto Insiders biedt Bitvavo elke nieuwe klant nu tijdelijk 20 euro welkomstbonus. Investeer of handel net als meer dan een miljoen Nederlanders in ruim 200 cryptocurrencies. Claim 20 euro gratis tegoed via de onderstaande rode knop.

Claim 20 euro gratis tegoed

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Advertentie